6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Buzlanma trafiğin aksamasına neden oldu

Erzurum'da kar yağışı sonrası şehirlerarası karayollarında meydana gelen buzlanma, ulaşımda aksamalara neden oldu. Karlı ve buzlu yolda kalan araç sürücüleri zincir takarak ilerlemeye çalıştı. 

Erzurum'da bugün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı trafiği olumsuz yönde etkiledi. Kar yağışı sonrası Erzurum Palandöken yolu ile birlikte Erzurum-Ağrı -Erzincan güzergahlarının sağlandığı Kuzey Çevre Yolu'nda aşırı buzlanma meydana geldi. 

Araçların bu yolda ilerlemekte güçlük çektikleri ve bazı ağır tonajlı TIR'ların yolda kaldığı ihbarının verilmesi üzerine Kuzey Çevre Yolu, Bölge Trafik ekipleri tarafından Pasinler istikametinden Erzincan istikametine doğru trafiğe kapatıldı. Bu güzergah,
Karayolları ekiplerinin tuzlama çalışmasını bitirinceye kadar yaklaşık 1 saat ulaşıma kapalı tutuldu. 

Yolda kalan bazı otomobiller de zincir takarak ilerlemeye çalıştı. Araçlarına zincir takan otomobil sürücüleri, "Bugün aniden kar bastırdı hazırlıksız yakalandık. Rampayı çıkarız dedik ancak, patinaja düşüp otomobil yolda kaldı. Yerler çok buzlanmış" dedi. 

Öte yandan Erzurum'da kar yağışı sonrası buzlanan yollarda maddi hasarlı ve yaralamalı trafik kazalarında artış yaşandı. Erzurum-Tortum-Artvin karayolu ve Erzurum-Pasinler karayolu Nenehatun köyü civarında 10 maddi hasarlı ve yaralamalı trafik kazası meydana geldi. Kazalarda yaralanan yaklaşık 20 kişi Erzurum Aziziye ve yeni yapılan Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

iha
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2008 Salı 19:21:36
Güncelleme :10 Aralık 2008 Çarşamba 02:53:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?