6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Buzlanmaya yeni çözüm

Ağır kış şartlarının yaşandığı Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar ve buzla mücadele önemli bir sorun oluşturuyor. Ciddi ekonomik kaynakların harcandığı karla mücadele çalışmalarında kullanılan 'Snow Raider' ürünü Erzurum'da test edildi. Kaldırıma dökülen solüsyon 10 dakikada karları eritti. 

Kimyager, Ar-Ge Proje Geliştirme Müdürü Fevzi Şimşek tarafından hazırlanan solüsyon Erzurum'da denendi. Büyükşehir Belediyesi önünde yapılan testte kaldırıma dökülen solüsyon kısa sürede buzları eritti. 

Mer-Tek Kimya tarafından pazarlanan solüsyonun ağır kış şartlarının yoğun yaşandığı bölgelerde etkili bir çözüm olacağını belirten Kimyager Fevzi Şimşek, Snow Raider'in kar yağışı sonucu yol yüzeyindeki buzun oluşmasını, ayrıca yağan karın yol yüzeyine yapışmasını engellediğini söyledi.
 
Kar ve buzla mücadelede kullanılan tuz, üre ve eriyik gibi maddelerin hava sıcaklığının eksi 9 dereceye düşmesi durumunda etkili olabildiğini söyleyen Şimşek, Snow Raider'in hava ya da yol sıcaklığının eksi 40 dereceye kadar düştüğü durumlarda bile çok etkili olduğunu öne sürdü. Snow Raider ile buzlanma riskinin daha oluşmadan önlenebileceğini kaydeden Şimşek, "Snow Raider yol yüzeyine sıvı halde serpilir. Bu sayede kar yağışı olmadan yani problem oluşmadan sorun çözülmüş olur. Snow Raider tatbikiyle oluşan film tabakası, hem yağan karın yol yüzeyine yapışmasını engeller, hem de yoldaki buz oluşumunu ortadan kaldırır. Snow Raider kar ve buzla mücadelede kesin çözümdür" diye konuştu. 

Snow Raider'in insan sağlığına zarar verici hiçbir toksik madde içermediğini söyleyen Fevzi Şimşek, ürünün imalatında kullanılan kimyasalların gıda sanayiinde kullanılan maddelerden ve hayvan yemi olarak kullanılan bileşiklerden oluştuğunu belirtti. Şimşek, ürünün tescilli bir ürün olduğunu ve yurtdışında tonu 350 dolardan satılırken kendilerinin bu ürünü 200 dolardan Türkiye piyasasına sunduklarını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2008 Pazartesi 15:41:46
Güncelleme :15 Aralık 2008 Pazartesi 16:05:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Evrim Erdoğan IP: 88.232.165.xxx Tarih : 16.12.2008 18:40:26

Bu çok güzel bir haber.. Tuzun zararlarını hepimiz biliyorduk. Ürünü hemen araştırdım. www.mer-tek.com.tr adresinde raporlarını okudum. Belgeleriyle konuşuyor insanlar. Bence tüm belediyeler kullanmalı. Erzurum'daki buzu eritiyorsa Türkiye'nin tüm bölgelerinde etkili olacağı kesin. Erzurum'lular adına sevindirici bir haber. Dilerim diğer belediyeler de ürünü tercih eder.