6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Cadde isimsiz kaldı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nce, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin ön tarafında bulunan caddeye 'Ahde vefa' olarak hastaneyi yaptıran Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'ın adı verildi. 

Tabela dikildi ancak Bakan'ın caddeye kendi isminin verilmesini istememesi üzerine tabela yerinden söküldü ve cadde isimsiz kaldı. Semt sakinleri, caddeye yeniden Bakan Akdağ'ın adının verilmesini istedi. 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 100 milyon YTL'ye mal olan Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi yapılmasını sağlayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın adını, hastanenin önünden geçen caddeye verdi. Bu değişiklikte caddeye daha önce adı verilmiş olan eski Başbakanlardan Refik Saydam'ın ismi ise herhangi bir yere verilmedi. Belediye Meclisi tarafından yaklaşık bir ay kadar önce yapılan değişiklikle Palandöken Devlet Hastanesi kavşağı ile Yıldızkent arasında kalan, Bölge Araştırma Hastanesi'nin önündeki iki kilometrelik bölümün Refik Saydam olan adı, Prof. Dr. Recep Akdağ Caddesi olarak değiştirildi. Daha sonra Bakan Akdağ'ın isminin verilmesini istememesi ve gazetecilerin haber yapmaları üzerine Prof. Dr. Recep Akdağ Caddesi yazılı tabela kaldırıldı. Tabelanın kaldırılması üzerine cadde isimsiz kaldı. 

Vatandaşlar, bölgeyi Recep Akdağ Caddesi olarak bildiklerini bugün tabelayı görmemeleri üzerine şaşırdıklarını belirterek, "Biz Bakanımızın isminin verilmesini istiyoruz. Bakan Akdağ, bu şehir için çok hizmet yaptı" diye konuştular.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN ADI DA REKREASYON ALANINA
Bu arada Belediye Meclisi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın adını da Yıldızkent ile Palandöken arasındaki Kuğulu Park'ın bulunduğu yeşil alana verilmesini kararlaştırdı. 

Öte yandan cadde ve rekreasyon alanına devlet büyüklerinin isimlerinin verildiği yaklaşık 1 ay önce Büyükşehir Belediyesi Basın Müdürlüğü'nden de kamuoyuna basın açıklaması yapılarak duyurulmuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 15:46:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?