4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Camiler doldu, taştı

İslamiyet inancına göre bin aydan daha hayırlı olduğuna inanılan Kadir Gecesi’nde Erzurum’daki camiler doldu taştı. 7’den 70’e tüm Erzurumlular camilere akın ederken, camilerde yer kalmayınca cemaat cami dışında ve sokaklarda namaz kıldı.

İslamiyet inancına göre kutsal sayılan ve Ramazan ayının 27. Gecesi olan ve Kuran-ı Kerim’in indirildiği gün olduğuna inanılan Kadir Gecesi dolayısıyla Erzurum’daki Camiler cemaatle doldu taştı. Teravih Namazı'nı kılmak için camilere akın eden Erzurumlular yer bulmakta güçlük çekti.

Erzurum'un en büyük camileri olan tarihi Lala Paşa ve Ulu Cami içerisinde yer kalmayınca vatandaşlar kaldırım üzerinde ve bahçelerde namaz kılmak zorunda kaldı. Kimi vatandaş montunu yere sererken kimisi yanında getirdiği karton üzerinde namazını kıldı. Ailece teravih namazını kılmak isteyenler de camileri doldurdu.

Bayan sayısı kalabalık olunca caminin dışarı kısmındaki bir bölüm bayanların ibadeti için ayrıldı. Selam verildikten sonra eller semaya açıldı. Cami imamının yaptığı dualara hep birden amin diyen Erzurumlular, namaz çıkışında da birbirlerinin kandilini kutlamayı ihmal etmedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2009 Çarşamba 10:13:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?