4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Çanakkale Şehitler'i törenle anıldı

Çanakkale Deniz Zaferi`nin 94. yıl dönümü ve Şehitler Günü Erzurum Karskapı Askeri Şehitliği`nde düzenlenen askeri törenle kutlandı.

Anma töreni, Vali Sami Bulut ile 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Tevfik Özkılıç ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'in Şehitlik Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı`nın okunması ve tören mangasının saygı atışı yapmasının ardından günün anlım ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehitler, Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Eyüp Kababaş, Türkiye Cumhuriyeti Devleti`nin bağımsızlığı ve bütünlüğü için canlarını hiçe sayıp ölüme koşan şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını söyledi. 18 Mart`ın Çanakkale`nin geçilemeyeceği ve Türk milletinin esir edilemeyeceği bir gün olduğunu vurgulayan Kababaş, "18 Mart 1915`te bütün dünyaya kahraman Mehmetçik, Türk milletinin esir edilemeyeceği, Türk vatanının parçalanamayacağının dünyaya haykırıldığı gündür." dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşan Albay Erol Uysal ise, Türk Genelkurmay arşivlerine göre 55 bini asker olmak üzere 208 bin vatandaşın Çanakkale Savaşı`nda şehitlik mertebesine ulaştığını ifade etti. Çanakkale Deniz Zaferi`nin bütün dünyaya Türk askerinin neleri başarabileceğinin, gerektiğinde ölümü görev kabul ettiğinin canlı belgesi olarak haykırdığına dikkat çeken Albay Uysal, "Çanakkale'de Türk askeri vatan için gerektiğinde nasıl canını vereceğini bütün dünyaya göstermiştir. Bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Şehitliklerimiz milli birlik ve beraberliğimizin anıtlaştığı yerler olarak ziyaret edilmeli ve hatıraları sonsuza kadar yaşatılmalı." diye konuştu.

Daha sonra törene katılan protokol ve şehit yakınları şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfil bıraktı.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 14:00:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?