4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Çarklar dönmeye başladı

Aşkale Çimento, Erzurum’dan sonra Doğu Anadolu Bölgesindeki yatırımlarına hız verdi.

Erzincan’da kısa süre içerisinde yapımı tamamlanan Erzincan Çimento’da çarklar dönmeye başladı.


Aşkale Çimento Sanayi T.A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, sosyal, ekonomik ve tarihi gelişim içinde Erzincan’ı hep kardeş şehir olarak gördüklerini hatırlatarak, “Bu gün Erzincan’da yatırım yapmak ve Erzincan ekonomisine katkıda bulunmak bizlere gurur veriyor. Organize sanayi içerisinde bulunan fabrikamızda onlarca gence imkanı sağladığımız gibi ekonomik anlamda da şehre bir hareketlilik geleceğine inanıyoruz. Fabrikanın proje aşaması dâhil her anlamda bize destek olan Erzincan insanına ve yöneticilerine teşekkür ediyoruz. Bizi hep yüreklendirdiler” dedi.


“SON TEKNOLOJİ İLE DONATILDI”
Aşkale Çimento Genel Müdür Nihat Kılıç, Erzincan Çimento Fabrikası’nın son teknoloji ile donatıldığını belirterek, “Fabrikamızın saatlik öğütme kapasitesi 100 tondur. İlk etapta 100 kişilik direkt bir istihdam olacak. Ama bu rakam dolaylı olarak 1000’ni bulacaktır. Fabrikamız özellikle çevre açısından ciddi hassasiyetlere sahiptir. Hem yerleştiği saha hem de üretim aşamasında çevresel etkenler titizlikle takip edilmektedir. Erzincan’daki çimento talepleri artık kısa yoldan sağlanacak ve özellikle nakliye noktasında önemli bir kazanım olacaktır. Erzincan Çimento dışında Tercan ve Altunkent’te kum eleme ve kırma tesislerimizde bulunmaktadır. Bu anlamda Erzincan şirketimiz için önemli bir unsurdur.” şeklinde konuştu.


“BÖLGESEL YATIRIMLAR DEVAM EDECEK”
1993 yılından bu yana devam eden kapasite artırımları ve yatırımların bölgesel anlamda devam ettiğini belirten Başkan Lütfü Yücelik, “2007 yılında “Türkiye’nin en çok vergi ödeyen ilk 100 firması” arasına giren, 2007 yılında Anadolu Kaplanları içinde “İhracata Şampiyonu” seçilen, ISO’nun Türkiye’nin en büyük 500 sanayii kuruluşu sıralamasında “2007’de Türkiye’nin en büyük 296’ıncı sanayi kuruluşu” olan ve Türkiye’nin doğusunda binden fazla insana direk istihdam sağlayan Aşkale Çimento sektöründe güçlü olmak için yatırımlarına devam etmektedir. 1993’ten bu yana 200 milyon dolar değerinde yatırım ve kapasite artırımı yapan şirketimiz, önümüzdeki yıllarda bölgenin farklı illerinde de yatırımlar planlıyor.”şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2009 Salı 15:55:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?