4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Çaykur çayına tam not

Çaykur Genel Müdürlüğü tarafından tanıtım amaçlı olarak hazırlanan “Gezici Tanıtım TIR”ı Erzurum’da vatandaşlara ücretsiz yeşil çay servisi yaptı. Çaykur’un ürettiği, Türkiye’nin ilk ve tek organik çayına, Erzurumlulardan tam not aldı.


Çaykur Genel Müdürlüğü tarafından tanıtım amaçlı olarak hazırlanan gezici tanıtım TIR’ı Erzurum Cumhuriyet Caddesinde, vatandaşlara ücretsiz çay servisi yaptı, uzmanlar vatandaşa çay demlemenin püf noktalarını anlattı.
Çaykur Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Dündar Batık, vatandaşlara günde 8 bin bardak çay ikram ettiklerini ve Erzurumluların çayla mest olduğunu söyledi. Tanıtım amaçlı olarak ilk kez Erzurum’a geldiklerini ve vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını söyleyen Batık, “Türkiye’yi karış karış gezerek bütün şehir merkezlerinde çayın tanıtımını yapıyoruz. Çaykur, Türkiye’nin ilk ve tek organik çayı. Halkımızın sağlığını düşündüğümüz için, hijyenik, tozsuz, duru, katkısız, organik çayını üretiyoruz. 51 çay üretim fabrikamız, 9 pazarlama bölge müdürlüğümüz, 20 bin işçimiz, 200 bin çay tarımı yapan çiftçimiz var. Milli markamız olan Çaykur’u halkımıza sunuyoruz.”dedi.


Tanıtım TIR’larıyla Türk çayının ve çayın benzersiz özelliklerini anlattıklarını ifade eden Batık, “Devlet olarak halkın ayağına gidiyoruz. Çayın dalında bardağa kadar bütün aşamaları halkımıza anlatıyoruz.”diye konuştu.
Türkiye’de sudan sonra en çok çayın tüketildiğine dikkati çeken Batık, şunları kaydetti: “Çaykur aracılığıyla halkı bilinçlendiriyoruz, çünkü Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde merdiven altı diye tabir edilen kaçak çaylar satılıyor ve bunlar halk sağlığını tehdit ediyor, bu konularda vatandaşlarımızın bilinçli ve duyarlı olmalarını istiyoruz.”


“ÇAY ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ”
Vatandaşların çay alırken taklidi satılan ürünleri almaması konusunda uyarıda bulunan Batık, “Vatandaşlarımıza Çaykur ve Çaykur gibi kaliteli çayları öneriyoruz. Merdiven altı paketlenmiş, ya da kaliteli ürünlerin taklidi satılan ürünleri kesinlikle tercih etmesinler. Bir ürünün taklidi olup olmadığını anlamak için de o ürünü satan markete, firmadan mı yoksa başka bir yerden mi aldıklarını sorsunlar” diye konuştu.


“ÇAY NASIL DEMLENİR”
Çay demlerken dikkat edilmesi gereken püf noktaları anlatan Batık, şunları kaydetti: “Çay demlemek için çelik ya da porselen çaydanlık tercih edin. Çay suyunuz temiz ve kireçsiz olsun. Suyunuzu kaynattıktan sonra, her bardak için bir çay kaşığı çay koyun. Çayı demliğe dökün ve 15 dakika hiç açmayın, demliği karıştırmayın ve sallamayın, 15 dakika sonra çayınızı içebilirsiniz. 15 dakika demlenen çayı, 20 dakika içinde tüketmelisiniz. Tüketmediyseniz başka bir kaba boşaltın.”
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 21:19:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?