7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Çaykur’dan 2011’e çay desteği

ÇAYKUR’DAN 2011’E ÇAY DESTEĞİ

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) tarafından Erzurum 2011 UNİVERSİADE kış oyunları kapsamında “2011 UNİVERSİADE ÇAYI” üretimi yaptı.

Erzurum’da düzenlenen Türkiye IV. Organik Tarım Sempozyumunda görücüye çıkan çay hakkında bilgi veren Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “2011 organizasyonumuza böyle bir destek verdiği için Sayın ÇAYKUR Genel Müdürümüze bu çalışmasından dolayı teşekkür ediyorum. 2011 UNİVERSİADE çayı çıkartılmış durumda bundan büyük mutluluk duyduk. Bizde bunu inşallah bütün Türkiye’ye tanıtım anlamında önemli olacaktır. Bizimde bundan sonra misafirmerimize verebileceğimiz güzel hediyelerden birisi haline geliyor” dedi.

2011’in Erzurum ve Türkiye açısından önemli bir organizasyon olduğunu kaydeden Başkan Küçükler, “Tanıtımların başlangıcını Çaykur’la yaptık bundan sonra başka bu tarz tanıtımlarla inşallah yoğun bir şekilde sürdürüp 2011’e kadar bunu ilerleteceğiz” diye konuştu.

ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce ise yaptığı konuşmada Dünyada sudan sonra en çok içilen içecek çay olduğunu belirterek, “Bugün çayın dünyada üretimi 3 milyon 800 bin ton civarında. Bu çerçevede Ülkemizde de Doğu Karadeniz Bölgesinde 750 - 800 bin dekar arazi üzerinde çay üretimi yapılmaktadır ve 202 bin aile geçimini çaydan karşılamaktadır. Dolayısıyla Türkiye’de 72 milyon insanın en öncelikli içeceği çaydır. Bu kadar önemli olan bu içeceğimizin tüketiminde Erzurum bizim için önemlidir” şeklinde konuştu.

Yüce daha sonra şunları kaydetti, “Erzurum denildiği zaman akıla Palandöken, bar, yiğitlik ve en önemlisi çay gelir. Erzurum en çok çay içen, en çok çay içicileri, çay sevenler, ve semaverde onu demlemesinden haz alanlar olarak akıla gelir. Aile sohbetlerinde vaz geçilmez ikram unsuru olarak akıla gelir. Böyle bir ilimizde bizler göraüldüğü gibi 2011 çayı çıkardık. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı bu işin mimarıdır, ben kendisine şükranlarımı arz ediyorum. 2011 yılında Erzurum’un bu etkinlğinde ki dünyanın en önemli etkenliklerinden biri Erzurum’da yapılacak. Bu etkenlekte Çaykur olarak çayımızın yer almasını istedik ve talep doğrultusunda 2011 çayı çıkardık. Bugün ilk defa 2011 UNİVERSİADE çayı görücüye çıkıyor. Bu çayın farkını içtiğiniz zaman anlayacaksınız” dedi.

Genel Müdür Ekrem Yüce, daha sonra katılımcılara organik ve 2011 çay ikramında bulundu.

ÇAYKUR’DAN 2011’E ÇAY DESTEĞİ
ÇAYKUR’DAN 2011’E ÇAY DESTEĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2010 Pazartesi 14:51:03
Güncelleme :28 Haziran 2010 Pazartesi 14:59:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?