4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Cemal Gürsel kar altında

ALTTAN ISITMALI CEMAL GÜRSEL STADYUMUNU KAR BASTI

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar ve tipi nedeniyle 234 köy yolu ulaşıma kapanırken, Erzurum'da Kış Oyunları'nın açılış ve kapanış törenleri için 17 milyon lira harcanarak yaptırılan zemini alttan ısıtmalı Cemal Gürsel Stadı'nı kar bastı.

Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürüyor. Erzurum'da 81, Muş'ta 14, Bingöl'de 18, Tunceli'de 29, Ardahan'da 7, Iğdır'da 5, Erzincan'da 65 ve Kars'ta 15 olmak üzere toplam 234 köy yolu kar nedeniyle ulaşıma kapalı bulunuyor. İl Özel İdare Müdürlüğü'ne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Karla mücadele ekipleri, yol açma çalışmalarının yanı

sıra ulaşımın sağlanamadığı köylerden durumu ağır olan hastalara da yardım eli uzatıyor. Erzurum'da son 24 saat içinde 4'ü doğum vakası olmak üzere 7 hasta, İl Özel İdare Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekiplerince hastanelere yetiştirildi.

Bölgede gece ölçülen en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 28, Erzurum'da 27, Kars'ta ve Ardahan'da 23, Iğdır'da 11 ve Erzincan'da 10 derece kaydedildi.

Bölgede etkili olan dondurucu soğukların etkisiyle Erzurum'da bazı ev ve iş yerlerinin camları buz tuttu. Vatandaşlar, çatılarda oluşan buz sarkıtlarını temizlemeye çalıştı. Çok sayıda aracın çalışmaması üzerine, bazı vatandaşlar araçlarının üzerine battaniye örterek, soğuktan korumaya çalıştı.

CEMAL GÜRSEL KAR ALTINDA

27 Ocak günü yapılan açılış töreni sırasında çimenleri zarar görmemesi için üzeri plastik pratformla kapatılan Cemal Gürsel'e daha sonra yağan 25 santimlik kar, ısıtma sistemi devre dışı bırakıldığı için görev yapmadı. Soğuklarla birlikte donan karı temizlemek için, kapanış töreni öncesi traktörlü rotatif devreye konuldu. Ayrıca kürekli 50 işçi de stadın karını temizliyor. Karlı stadyumda bugün provalarda kar yağışı altında gerçekleşti.

Öte yandan, 6 Şubat'ta yapılacak 25. Dünya Üniversiteler arası Kış Oyunları'nın kapanış töreninde sahne alacak bayraklı geçiş ekibi, bugün kar yağışı altında prova yaptı. Soğuk havada üşüyen prova ekibinin, bayraklara sarılarak ısınmaya çalıştıkları gözlendi.

ALTTAN ISITMALI CEMAL GÜRSEL STADYUMUNU KAR BASTI
ALTTAN ISITMALI CEMAL GÜRSEL STADYUMUNU KAR BASTI
ALTTAN ISITMALI CEMAL GÜRSEL STADYUMUNU KAR BASTI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2011 Cuma 12:56:00
Güncelleme :4 Şubat 2011 Cuma 13:44:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?