7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Cemal Gürsel Stadı silbaştan

CEMAL GÜRSEL STADI SİLBAŞTAN YAPILIYOR

Erzurum Cemal Gürsel Stadı baştan ayağa yenileniyor. Statta söküm işleri dün başladı.

17 Milyon TL’ye ihaleye çıkarılan ve Erzurumlu firma olan Akgün İnşaatın ihaleyi kazanması ile Cemal Gürsel Stadı’nı yenileme çalışmaları dün başladı. İş makineleri dün Cemal Gürsel Stadı’nın tribünlerini yıkmaya başladı. Yine yapılacak olan stad UEFA ve FİFA kriterlerine uygun hale getirilecek. Dün gerçekleştirilen yıkım çalışmalarına Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ile stat personeli de katıldı.

STAD DÖRT BUÇUK AYDA BİTİRİLECEK

Cemal Gürsel Stadı’nın yenilenmesi için 17 milyon TL’ye ihaleye çıkarıldığını ve ihaleyi Erzurumlu firma olan Akgün İnşaat’ın kazandığını belirten Çintimar, işi yüklenen müteahhit firmanın dünden itibaren yıkım çalışmalarını başladığını ve tribünlerin yıkımından sonra stadın inşaatının başlayacağını söyledi. Çintimar, “Stadın yapımı dört buçuk ayda bitecek. Yani Eylül ayı sonu itibariyle yeni stad hizmete girecek. İnşallah yeni stadımız Erzurum ve Türk futbolu için hayırlı olacak ve en güzel maçlara ev sahipliği yapacak” dedi.

HERKESTEN GÖRÜŞ ALINDI

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, yenilenecek olan Cemal Gürsel Stadı için her kesimden görüş aldıklarını belirterek, “Basınımızdan, sporun ileri gelenlerinden ve kısacası her kesimden görüş aldık ve onların destekleri ile bir proje hazırladık, Bu stad bittiğinde UEFA ve FİFA kriterlerine uygun olacak. İnşallah Doğu Anadolu Bölgesinde oynanacak milli maçlarda yeni statta yapılacak. Stadın kale arkalarındaki tribünler tamamen sökülerek yeniden yapılacak. Kapalı tribünlerde güçlendirilecek ve şeref tribününde localar ve VİP tribünleri yapılacak” diye konuştu.

RÜYAM GERÇEKLEŞİYOR

Göreve geldikten sonra hedeflerini bir bir gerçekleştirmenin gururunu yaşadığını belirten Çintimar, “Rüyam gerçekleşiyor. Erzurum’un bir Avrupa çapında stadı olmasını arzuluyordum, İnşallah bu hayalimize de kavuşacağız” dedi.

Kayseri Kadir Has Stadı’ndan sonra Erzurum’un stadının Anadolu’nun en güzel stadı olacağına işaret eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, “Palandöken Dağına bakan kale arkasına Basın Enformasyon Merkezi yapılacak. Tren Yoluna bakan kale arkasına ise kapalı atletizm pisti yapılacak. Hem atletizme , hem de futbola hizmet verecek” şeklinde konuştu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Çintimar, bir espri yaparak, Cemal Gürsel Stadı’nın yıkılmadan önceki son haline görmek isteyenlerin, gelip stadın önünde hatıra fotoğrafı çekilebileceklerini de sözlerine ekledi.

CEMAL GÜRSEL STADI SİLBAŞTAN YAPILIYOR
CEMAL GÜRSEL STADI SİLBAŞTAN YAPILIYOR
CEMAL GÜRSEL STADI SİLBAŞTAN YAPILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2010 Pazartesi 11:41:04
Güncelleme :12 Nisan 2010 Pazartesi 11:41:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
burak dadaş IP: 78.165.101.xxx Tarih : 13.04.2010 23:58:37

çok güzel, yeni ve uefa standartlarında bir stadyumumuz olacak... peki o stadyumda futbol oynayacak bir takımımız varmı?