8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Cemal Gürsel Stadı yenileniyor

CEMAL GÜRSEL STADI’NDA HUMMALI ÇALIŞMA

Cemal Gürsel Stadı’nın ihalesini alan Erzurumlu Müteahhit Sururi Akgün, stadın yapımına başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Çintimar, “Erzurum her şeyin en güzeline layık. Stadın modern olması için ne gerekiyorsa onu yapacağız” dedi.

Erzurum’da yapılacak olan 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları (UNIVERSIADE) açılış ve kapanış törenlerine ev sahipliği yapacak olan Cemal Gürsel Stadı baştan ayağa yenileniyor.

UEFA kriterlerine uygun olarak yapılan ve 20 bin 800 seyirci kapasitesine sahip olacak olan yeni statta hummalı bir çalışma yapılıyor. Bir yandan söküm işleri yapılan statta bir yandan da temel atma çalışmaları sürüyor. Yeni görüntüsü ile göz kamaştıracak olan stadın inşaatını gezen ve incelemelerde bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ile stadın ihalesini kazanan Erzurumlu müteahhit Sururi Akgün, Cemal Gürsel Stadı’nın bittiğinde Kayseri Kadir Has Stadı’ndan sonra Anadolu’nun en iyi stadı olacağını belirttiler.

Stadın projesini inceleyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, “Erzurum herşeyin en güzeline, en modernine ve en iyisine layık. Bizde bunun için çalışıyoruz ve yeni stadımızın son derece şık ve modern görünümlü olması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.

Stadın ihalesini kazanan ve Erzurumlu olan Müteahhit Sururi Akgün, stadın en güzel bir şekilde yapılması için gereken hassasiyeti gösterdiklerini ve göstermeye de devam edeceklerini söyledi. Erzurumlu Müteahhit, “Hemşehrilerimizin gurur duyacağı ve ülkemizin göğsünü kabartacak bir stadyum olacak” dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, yeni stadyumun inşaatına hızlı bir şekilde başlanıldığını ve meteaahit firmanın yoğun bir şekilde çalıştığını belirtti. Çintimar, Erzurum’un yeni stadyumunun bittiğinde göz kamaştıracağını belirterek, “2011 açılış ve kapanış törenlerinin yapılacağı Cemal Gürsel Stadı’nı baştan aşağı yeniliyoruz. Bu stadyum bittiğinde Milli maçlara da rahatlıkla ev sahipliği yapabiliriz. Yeni stadyum Erzurum’a bir hava getirecek, büyük bir heyecan oluşacak. İnşallah bu stat Erzurum’u temsil eden bir futbol takımı da olacak” dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, dikdörtgen biçiminde olacak olan yeni stadın tam bir arena görünümünde olacağının altını çizerek, saha kenarındaki Atletizm pistini kaldıracaklarını ve tribünler ile sahanın iç içe olacağını söyledi.

Çintimar, “Sahanın kenarındaki atletizm pistini kaldıracağız. Saha ile trübünler birbirine daha çok yaklaşacak. Stadın ambiyansı mükemmel olacak. Aynen İngiltere ve İspanya’daki statlar gibi bizim stadımız da saha kenarında atletizm pisti bulunmayacak” diye konuştu.

CEMAL GÜRSEL STADI’NDA HUMMALI ÇALIŞMA
İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2010 Salı 15:36:01
Güncelleme :20 Nisan 2010 Salı 18:38:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selim kömürcü IP: 88.227.224.xxx Tarih : 21.04.2010 20:08:03

hadi bakalım kolay gelsin