6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Cenap Köksal Birdal'dan sert tepki

Erzurum Palandöken Belediye Başkanı Cenap Köksal Birdal, Açık Toplum Enstitüsü'nün 'Türkiye'de Farklı Olmak, Din ve Muhafazakarlık Ekseninde Ötekileştirilenler' araştırmasının bir ilmi gerçeği ortaya koymaktan ziyade, insanlar arasında bir ayrım yapmayı amaçlandığını söyledi.

Birdal, “Objektiflikten uzak sözde bilimsel çalışmalarıyla Erzurum'u karalamaya uğraşanları şiddetle kınıyor ve hatalarını düzeltmelerini bekliyorum” dedi.


Yıllardır ailesiyle birlikte Erzurum’da yaşadığını, etnik kökeni ne olursa olsun bir çok insanla bir arada yaşadıklarını bugüne kadar araştırmada sözü edildiği gibi Erzurum’da hiçbir insanın araştırmada anlatıldığı gibi ters bir davranış göstermediğini ifade eden Başkan Birdal, “Bazı art niyetli kişiler her nedense ara ara Erzurum’a kafalarını takmaktadırlar. Bir ara da birileri çıkmış Dadaşlığı bir etnik kimlik olarak göstermeye çalışmıştı” dedi.


Erzurum’un Erzurumlunun, Erzurum’da yaşayan insanların bir mahalle baskısı altında yaşamadıklarını ifade eden Başkan Birdal, Erzurumluyu ‘yobaz’ olarak göstermeye çalışanları insafa davet ettiğini açıkladı.


“Arkadan gelen seslerin Erzurumlunun birliğini, bütünlüğünü, beraberliğini bozamayacak” diyen Başkan Birdal, şöyle dedi:“Erzurum ülkemizin kilidi konumundadır. Cumhuriyetin yolu bu şehirden geçmiştir. Erzurum Cumhuriyet kuran bir şehirdir. Mustafa Kemal Atatürk Erzurum’a gelerek burada üniformasını çıkarmış ve vatan müdafaasına bu şehirden başlamıştır. İlk kongreyi burada yapmış, Cumhuriyete giden yolu Erzurum’dan başlatmıştır. Bir başka ifadeyle Cumhuriyet ana rahmine Erzurum’da düşmüştür.

Erzurum olgun insanların, misafirperver kişilerin, yüreği dar değil, mangal yüreklilerin yaşadığı bir şehirdir. Ekmeğinin çoğunu bir başkasıyla bölüşen insanların nefes aldığı bir şehirdir. Erzurum'da kimseye özel hayatı ve inançları nedeniyle baskı yapılmaz, başını örten de örtmeyen de rahatlıkla sokağa çıkabilir, isteyen öğrenci evde de kalabilir yurtta da . Etnik yapısı nedeniyle de hiçbir insan toplum dışına itilmez. Erzurum, hoşgörünün günlük hayata egemen olduğu örnek bir şehirdir. Bunun tersini iddia edenleri Erzurum’a davet ediyorum. Gelsinler bu araştırmalarını birde bizlerin yanında yapsınlar.Erzurum’u öcü olarak göstermeye çalışanların geçmişini araştırmak lazım.”

İha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 14:05:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cihan sert IP: 78.189.19.xxx Tarih : 28.12.2008 16:35:08

bugün starda izledim erzurumu sanki şeriatciların yuvasigösteren gazetecileri nefretle kınıyorum türk islamsentezinin vemilliyetciğin asirlardireniyişekilde yansıtıldiğibuşehri karalamaya heleki bunu kendini laik kadınların savunucusu olarak gösteren tahrikci gazete veyzarlara eniyi cevabı yinedadaşlar verecektir dadaş yaygibidir gerilmeye gelmez okunun düşdüğü yerde bölücüler biter milliyetciler yeşerir