4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Cenaze defin işleri derneği kuruldu

Erzurumlu Yavuz Uzar, amcasının cenaze işlemleri için gittiği Manisa'da kendisine yardım edenlerden etkilenince, ölenlerin hiç bir sıkıntı çekmeden toprağa verilmesi için memleketine döndükten sonra Cenaze Defin İşleri Derneği kurdu.


Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nden emekli olan 43 yaşındaki Yavuz Uzar, Hasta ve Hasta Yakınları ile Cenaze Defin İşleri Derneği kurdu. Erzurum'da ki tüm cenaze kaldırma işlemlerine talip olan dernek, 1 ay içerisinde 200 üyeye ulaştı. Amcasının cenazesi için gittiği Manisa'da kendisine yardım eden derneklerden memnun kalan Yavuz Uzar, Erzurum'a döner dönmez cenazesi olanlara yardım etmek için kolları sıvadı. 'Cenaze Defin İşleri' derneği kurma çalışmalarına başlayan Yavuz Uzar, 1 ay önce kurduğu derneğe kısa sürede 200 üye kayıt etti. 4'ü kadın olmak üzere 8 imamla anlaşan Uzar, dernek hizmetlerine başladı.


Derneğin kuruluş amacının kesinlikle maddiyat olmadığını bugün düzenlediği basın toplantısıyla açıklayan Yavuz Uzar, bir cenazenin tüm masraflarının dernek tarafından karşılanacağını söyledi. Uzar, "Derneğimiz tüm cenaze masraflarını karşılıyor. Bunun yanı sıra 3 gün boyunca cenaze evine yemek ve helvada gönderiyoruz. Derneğimizin deposunda imam kıyafetinden, cenaze harçlarına kadar tüm malzemelerimiz mevcut. Bunun yanı sıra anlaştığımız lokantalarla cenaze evine 3 gün boyunca lahmacun ve ayran gönderiyoruz. Bunların masraflarını ise dernek üyelerimiz karşılıyor. Her üye aylık 10 TL derneğe para yatırıyor. Zengin vatandaşlarımız ise bağışta bulunarak bize destek oluyorlar. Ayrıca cenaze başka bir ile gidecekse ambulans şirketleriyle anlaştık. Cenazeler yine bizim derneğimiz tarafından gönderiliyor" dedi.


Derneklerinin sadece cenaze hizmetleriyle sınırlı kalmadığını, hasta ve hasta yakınlarına da hizmet götürdüklerini açıklayan Uzar, "Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle görüştük. Kendilerinden bir arsa istedik. Onlarda bu isteğimizi olumlu karşıladılar. Hastane bahçeleri yurt gibi olmuş. Hasta yakınları toprağın üzerinde yatıyor. Bu bizimde başımıza geldi. Onları mağdur etmemek için belediyeden alacağımız arsa üzerine hasta yakınları için misafir hane yapacağız." diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 14:32:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?