4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Cengiz, Dadaşkent’te halkla buluştu

Erzurum’un Aziziye ilçe Belediye Başkanı Fatih Cengiz, ulaşım sorununu çözeceklerini söyledi. Cengiz, Ilıca’da bulunan kaplıcaların da turizm sektörünün hizmetine kazandırılacağını belirtti.

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Dadaşkent’te halkla istişare toplantısı düzenledi. Seçildiği günden beri vatandaşlarla birebir görüşmeler yapan Başkan Fatih Cengiz, Ilıca’dan sonra Dadaşkent’te te halkla bir araya geldi. Başkan Yardımcıları Hasan Hüseyin Tokuş ve Uğur Oral ile meclis üyeleri ve müdürlerin katıldığı toplantıda halkın sorunlarını dinleyen Cengiz, dertlerini anlatan vatandaşların cep telefonlarını not ederek, yapılacak takip sonucunda vatandaşın bilgilendirileceğini ifade etti.

Vatandaşların özellikle ulaşımdaki sıkıntıları dile getirmeleri üzerine Başkan Cengiz, “Bunun için istişare toplantılarımızın ilkinin gündemine ulaşımı koyduk. Çünkü memleketimizde toplu ulaşım sorunu var. Halkımızdan bize iletilen öncelikli sorun ulaşımdı. Ulaşım konusunda toplantı düzenlemeden önce Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Küçükler ile istişare ettik. Kendisinin bu konudaki samimiyetini biliyoruz. Önce halkımızla istişare ediyoruz. Daha sonra toplu taşıma sektörüyle konuşacağız. Halkımızın taleplerini bir havuzda toplayacağız ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza dersimize çalıştığımızı söyleyip, projelerimizi sunacağız. Hemşehrilerimizin isteklerini anlatacağız. Bu şekilde ilçemizin en öncelikli sorunu olan toplu ulaşıma çözüm üreteceğiz.”dedi.

KAPLICALAR TURİZM MANTIĞIYLA YÖNETİLECEK

Aziziye’nin termal turizm merkezi olduğunun altını çizen Başkan Cengiz, şunları söyledi: “Kaplıcalarla ilgili çok önemli çalışmalarımız var. Şu anda iç mimarisiyle ilgili çalışıyoruz. Amacımız kaplıcaları turizm mantığı ile yönetmek. Yani orayı banyo yapılan, yıkanılan yer değil de gerçekten şifa dağıtılan bir merkez olarak hizmete açmak. Öncelikle hem Erzurum’un, hem de Türkiye’nin kullanımına açarak, uzun vadede de tabii ki yapacağımız güzel tanıtımlarla ve hizmetlerle dünyaya tanıtmak ve dünyanın kullanımına sunmak. Biz yola ‘Sen Aziziyesin Büyük Düşün’ sloganıyla yola çıktık. Ekibimizle birlikte hedefimize ulaşacağımıza da yürekten inanıyoruz.”

Vatandaşların çocuklar için park taleplerini de değerlendiren Cengiz, imara göre park yerleri belirlediklerini ve çocukları sokaktan, tozdan, topraktan kurtaracaklarını kaydetti.

İSTANBUL’DAN 5 KİŞİLİK HEYET GELECEK

Bu arada Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden 5 kişilik bir bürokrat heyetini Aziziye’ye davet ettiklerini söyledi. İlçenin sorunlarıyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden 5 daire başkanıyla bir araya geldiklerini ifade eden Başkan Cengiz, “Bu heyet önümüzdeki günlerde Aziziye’ye gelecek. Kendilerine ilçemizi gezdireceğiz, yapacaklarımızı anlatacağız. Onların bilgi ve birikimlerinden, tecrübelerinden faydalanacağız. Aziziye’de neler yapabileceğimizi konuşacağız. Hizmetin en güzeline layık olan ilçe halkımıza hak ettiği hizmeti sunmanın gayretinde olacağız.” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 15:21:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?