26
Mayıs
2024
Pazar
ERZURUM

Cep telefonu şarjı ev yaktı

Erzurum'da cep telefonu şarj cihazından çıkan yangında evi kül olan üniversite öğrencisi ve arkadaşı alevlerin arasına dalarak iki küçük kediyi kurtarırken, Sibirya cinsi köpek öldü.

Edinilen bilgiye göre, Aşağı Yoncalık semtinde ikamet eden Erzurum Atatürk Üniversitesi İktisat Fakültesi Bölümü 4. sınıf öğrencisi Tataristan uyruklu Yusuf Cura, dün akşam cep telefonunu şarja taktı. Cura, 150 YTL kira bedeliyle 15 gün önce taşındığı evin soğuk olması nedeniyle cep telefonunu yanına alarak şarj cihazını prize takılı halde bırakıp yatmaya arkadaşına gitti. Sabah arkadaşı Muhasebe Bölümü 2. sınıf öğrencisi Erhan Ataş ile birlikte doktora gitmek için sağlık karnesini almaya eve gelen Cura, kapıyı açtığında alevlerle karşılaştı. Yusuf Cura ve arkadaşı Erhan Ataş, sokakta bulup büyütmeye çalıştıkları iki küçük kediyi kurtarırken, alevlerin tamamen sardığı balkonda bulunan Sibirya cinsi köpeğin ölümüne seyirci kaldılar. Kediler için canlarını tehlikeye atan öğrencilerden Cura'nın da saçları yanarken, yangın olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından yarım saatlik çalışma sonucu söndürüldü.

Köpeğinin ölmesi nedeniyle gözyaşlarına boğulan Erhan Ataş, "Benim en yakın arkadaşım bu köpekti. Köpek benimdi. Arkadaşım Yusuf Cura, köpeğimi çok sevdi. Benden köpeğimin 1 hafta kendisinde kalmasını istedi. Kendisinin sokakta bulup büyüttüğü, aşılarını yaptırdığı, banyolarını sürekli olarak yaptırdığı kedileriyle arkadaşlık kurabileceklerini söyledi. Biz zaten bir bütündük. Köpeğimi Cura'nın evine getirdik. Burada da bugün alevlerin içerisinde can verdi" dedi.

Yusuf Cura ise, evin yanmasıyla her şeyini kaybettiğini belirterek, "Ayağımda giyecek ayakkabım dahi kalmadı. Terliklerle kaldım. Şarj cihazını öyle bırakıp çıkmıştım. İtfaiye yangının şarj cihazından çıktığını söyledi. Kedilerin ve köpeğin acı feryatları halen kulaklarımda çınlıyor. Kedileri kurtarabildik ama köpeğin ölümü kahretti" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2007 Çarşamba 11:39:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?