7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

'Çeşme' sevinci!

ŞEHİTLER MAHALESİNDE ÇEŞME MEMNUNİYETİ

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, il merkezindeki mevcut çeşmelere yenilerini ekleyerek halka hizmet sunmaya devam ettiklerini söyledi.

Başkan Küçükler, Şehitler Mahallesi’nde yaptırılan 2 çeşmeyle vatandaşların tatlı su alışkanlığını sürdürdüklerini belirterek, bu kültüre sahip çıktıklarını ve çeşmeleri koruyacaklarını bildirdi.

“Tatlı suyumuz bir kültürdür. Kültürümüze sahip çıkmamız lazım” diyen Başkan Küçükler, yapılan çeşmelere vatandaşların sahip çıkmasını istedi.

Başkan Küçükler, “Biz bin yıllık bir kültürün temsilcisiyiz. Köylüsüyle, kentlisiyle Erzurum’da yaşıyorsak bu engin Erzurum kültüründen hepimiz nasibimizi almak mecburiyetindeyiz. Bu kültürümüze sahip çıkacağız, çeşmelerimizi yaygınlaştıracağız” diye konuştu.

MUHTARDAN ÇEŞME TEŞEKKÜRÜ

Şehitler Mahallesi Muhtarı Halil Çakmas ise Erzurum’da bir süre önce altyapı yenileme nedeniyle ortaya çıkan su sıkıntısıyla gündeme gelen Şehitler Mahallesi’nde çeşme sevinci yaşandığını belirterek, “Büyükşehir Belediyesi, bir süre önce günlerce su akmadığı için sokaklara dökülen Şehitler Mahallesi sakinlerine iki çeşme hediye etti. Biri mahallenin bir başına, diğeri de bir başına kurulmak suretiyle hizmete sokulan çeşmeler, mahalle sakinlerini memnun etti” dedi.

Çakmas, altyapının yenilenmesiyle birlikte bir süre önce yaşadıkları su sıkıntısı nedeniyle Büyükşehir Belediyesi yöneticilerinin kendileriyle yakından ilgilendiğini kaydederek, “5 gün boyunca akmayan sularımız aktığı gibi, bir hafta sonra da mahallemizde 2 adet çeşme yaptırılması kararlaştırıldı. Bundan sonra suların kesilmeyeceği bilmek kadar, sular kesilse bile artık bidonlarla su tankerlerini beklemek zorunda kalmayacağız” diye konuştu.

Mahalle sakinleri ise, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in, çeşmelerin yapım sürecini bile çalışmaları yakından takip ettiğini vurgulayarak, “Çeşmelerin yapılmasına başlandığı günden sularının açıldığı güne kadar Başkan Küçükler bizzat gelerek çalışmaları yerinde inceledi. İki günün için de, çeşmelerimiz kuruldu ve suları akıtıldı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Küçükler’e teşekkür ediyoruz” dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2010 Pazar 14:48:01
Güncelleme :27 Haziran 2010 Pazar 15:44:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?