8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Çete hesaplaşmarına dur denecek

Erzurum'da son günlerde meydana gelen çete hesaplaşmaları hususunda Vali Celalettin Güvenç ile İl Emniyet Müdürü Kamil Çolak, birlikte basın açıklaması düzenleyerek, vatandaşları tedirgin edecek durumun olmadığını belirttiler. 

Valilik Brifing Salonu'nda düzenlenen toplantıya Vali Celalettin Güvenç, İl Emniyet Müdürü Kamil Çolak, Emniyet Müdür Yardımcıları Nurettin Arıcı, Hikmet Akbaş, Kenan Aydoğan, Şube Müdürleri ve gazeteciler katıldı. Toplantıda Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, 02 - 09 Ekim tarihleri arasında Erzurum şehir merkezinde bazı çıkarcı çete grupları arasında silahlı çatışmaların olduğunu ifade ederek, bu olayların faillerini kısa sürede yakalamayı başaran Emniyet teşkilatını kutladı. 

Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Çolak ta meydana gelen olaylarla ilgili şu bilgileri verdi: 

"1. Olay: 02 Ekim tarihinde ilimiz Hacı Ahmet Baba Mahallesi 29. Sokakta bir aracın içerisindeki şahsa silahla ateş edildiğinin bildirilmesi üzerine ekiplerimiz olay yerine gönderilmiş, olay yeri ve çevresindeki iz ve delilleri korumak amacıyla çevre emniyeti alınmıştır. Buradaki iz ve deliller hızla değerlendirilerek olayda kullanılan silah ve işleniş biçimine ilişkin bilgiler elde edilmiş, şüpheliyi kısa sürede ve suç delilleriyle birlikte elde etmek amacıyla, gerekli tedbirler alınmıştır. Olay yerinde ve araç üzerinde yapılan araştırmada araca isabet eden 9 milimetre çapında bir tabancaya ait 4 adet kovan, 1 adet patlamamış fişek olmak üzere (kan, cam parçası vb. gibi) toplam 56 adet delil elde edilmiş, müşteki L. K'nın sol kalça ve bacakta 4 adet mermi giriş- çıkışı bulunduğu ve hayati tehlikesinin olmadığı tespit edilmiştir. 

Derlenen bilgiler kapsamında yapılan sıcak takipte tanıklar tarafından olayda kullanıldığı teşhis edilen ve üzerinde mermi giriş izleri bulunan beyaz renkli oto, Yenişehir 1. Marketler civarında terkedilmiş halde bulunmuştur. Olayın hemen akabinde Yenişehir 1. Marketler bölgesinde gerçekleştirilen operasyonda şüpheli G. T, yakalanmış, olayda kullandığı Kalaşnikof marka silah ele geçirilmiştir. Şüpheli zanlı G. T, 03 Ekim tarihinde çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp, cezaevine gönderilmiştir. 

2. Olay: 06 Ekim tarihinde ilimiz Veyis Efendi Mahallesi Kars Kapı Caddesinden silah seslerinin duyulduğu ihbarı üzerine ekiplerimiz olay yerine gitmiş, tanıklarla yapılan ön mülakatta beyaz renkli bir otodan 4 kişinin çevreye rastgele ateş ettikleri, bu sırada tanığa ait araç ve eve kurşunların isabet ettiği belirlenmiştir. Olay yerinde yapılan araştırmada 10 adet 9 milimetre çapında boş kovan, 1 adet 7. 65 milimetre çapında boş kovan, 2 adet deforme çekirdek elde edilmiştir. 

3. Olay: 07 Ekim tarhinde Bosna Caddesi Fil Geçti Köprüsü altından silah seslerinin duyulduğu ihbarının gelmesi üzerine ekiplerimiz olay yerine gönderilmiş, olay yeri ve çevresindeki iz ve delilleri korumak amacıyla çevre emniyeti alınmıştır. Olay yerinde ve oto üzerinde yapılan araştırmada köprünün Bosna Caddesi çıkış yönüne yakın noktada terkedilmiş vaziyette beyaz renkli oto bulunduğu, 9 milimetre çapında tabancaya ait 3 adet merminin otoya isabet ettiği, 1 adet merminin ise sürücüye isabet ederek ağır yaralanmasına sebep olduğu tespit edilmiştir. Olay yerinde yapılan incelemede 29 adet boş kovan, 7 adet mermi çekirdeği, 2 adet fişek (kan, cam parçası vb. gibi) toplam 60 adet delil elde edilmiştir. Bu saldırıda oto içerisinde bulunan 3 kişiden, ağır yaralanan Serdar Angay hastaneye kaldırıldığında ölmüş, otodaki diğer iki kişiden Ö. K, kaçarken ekiplerimiz tarafından yakalanmış, diğerinin aranmasına devam edilmektedir. Olaya karıştıkları soruşturmada anlaşılan 6 kişiden E. S, E. G. ve S. T, yapılan operasyon sonucu olayda kullandıkları tespit edilen 2 adet tabanca ile birlikte yakalanmış, daha sonra tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Diğerlerinin aranmasına ise devam edilmektedir.
4. Olay: 09 Ekim tarihinde ilimiz Cumhuriyet Caddesi üzerinde silah seslerinin duyulduğu ihbarının gelmesi üzerine ekiplerimiz olay yerine gönderilmiş, olay yeri ve çevresindeki iz ve delilleri korumak amacıyla çevre emniyeti alınmıştır. Olay yerinde ve araç üzerinde yapılan araştırmada Tebrizkapı yönünden, Eski Vilayet Kavşağı istikametine gitmekte olan Şahin marka bir otoya, kaldırım kenarında beklemekte olan bir şahıs tarafından tabancayla ateş edilmek suretiyle sağ ön koltukta oturmakta olan S. A'nın yaralandığı ve araç sürücüsü tarafından hastaneye götürüldüğü tespit edilmiştir. Olay yerinde yapılan incelemede, 5 adet boş kovan, 1 adet mermi çekirdeği, 1 adet nüve parçası olmak üzere toplam 7 adet delil elde edilmiştir. Ayrıca araç üzerinde yapılan incelemede 3 adet mermi girişinin bulunduğu tespit edilmiştir." 

Emniyet Müdürü Kamil Çolak, bu 4 olayda 9 müşteki ve şüphelilerin 34 adet ayrı, ayrı suç kayıtlarının bulunduğunu, 3 adet tabanca elde edildiğini ve 11 şüpheliden 8'inin yakalanıp 6'sının tutuklandığı, 3'ünün ise aranmasına devam edildiğini belirtti.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2006 Perşembe 17:27:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İLHAMİ AY IP: 88.249.74.xxx Tarih : 17.10.2006 15:24:38
canım ERZURUMUM NE HALE GELDİ BUNLARIN ÖNLEMİ ALINMAZSA SOKAĞA BİLE ÇIKILMAZ. FAZLA DEĞİL BUNDAN 10 VEYA 15 YIL ÖNCE BÖYLE DEĞİLDİ BEN IĞDIRDA YAŞAYAN ERZURUMLU OLARAK UTANIYORUM.AMA UMARIM VALILIK VE EMNIYET TEDBİR ALIR BİR DAHA BÖYLE HADİSELERLE KARŞILAŞMAYIZ.