7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Çete operasyonuna 16 tutuklama

ERZURUM’DA ÇETE OPERASYOHNU

Erzurum polisinin 1 yıl süren takibi sonucu gerçekleştirilen operasyonlarla yakalanan 16 kişi, "organize suç örgütü" kurmak suçundan tutuklandı.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada kent genelinde faaliyet gösteren 16 kişi'nin, "organize suç örgütü" kurmak suçundan tutuklandığı bildirildi.

Açıklama şu bilgilere yer verildi: "Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yaklaşık 1 yıldan beri takip edilen liderliğini Suat O. isimli şahsın yaptığı silahlı suç örgütüne yönelik (CMK 250.Madde ile ilgili) Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde başlatılan eş zamanlı planlı operasyon kapsamında; örgüt üyelerinden bugüne kadar toplam 15 adet ruhsatsız tabanca, tabancalara ait 55 adet dolu fişek, çok sayıda doküman ve evrak ele geçirilmiş, soruşturma süresinde haklarında adli işlem yapılan örgüt üyelerinden 7 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir.

Soruşturma süresinde ilimizde faaliyet gösteren silahlı suç örgütünün mensupları ve eylemleri tespit edilerek bir taraftan örgütün daha fazla vatandaşı mağdur etmesini engellemek, diğer taraftan da örgüt mensuplarının bir an evvel yakalanıp yargı önüne çıkartılabilmesi için Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı 250. madde ile yetkili Cumhuriyet Savcısı talimatı ve koordinesinde 12 Ocak 2010 tarihinde 29 ayrı ev ve işyerine yapılan eşzamanlı operasyonda; örgüt lideri Suat O., ile birlikte M.O., B.D., C.T., S.U., F.S., S.T., S.H., S.U., A.Ç., E.G.,Y.T., O.T., B.O., İ.U., H.K., K.A., E.I., T.T., Y.T., O.B., S.K., F.B., T.O., C.C., isimli toplam (25) şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Yakalanan şüpheliler hakkında ”Suç işlemek amacıyla silahlı suç örgütü kurmak ve örgüt faaliyetleri içerisinde eylemlerinde silah kullanmak, silahla adam öldürme ve yaralama, silahla tehdit, işyeri basma ve kurşunlama, darp ve cebir, 6136 SKM, kumar oynanması için yer ve imkan sağlamak, 2863 (Tarihi Eser Kaçakçılığı) SKM, uyuşturucu madde bulundurmak” suçlarından adli işlem yapılmış, örgüt lideri Suat O., ile birlikte gözaltında bulunanlardan 9 şüpheli tutuklanarak cezaevine teslim edilmiş, diğer şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır.

Planlı operasyon genelinde örgüt mensuplarından geçmiş tarihlerde tutuklanan 7 şüpheli ve operasyon tarihinde tutuklanan 9 şüpheli olmak üzere toplam 16 şüpheli tutuklanarak ilimizde yapılanan mevcut silahlı suç örgütü çökertilmiştir. İlimizde meydana gelebilecek organize suç yapılanmalarına yönelik kararlı çalışmalarımız devam edecektir."

ERZURUM’DA ÇETE OPERASYOHNU
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2010 Salı 17:35:04
Güncelleme :19 Ocak 2010 Salı 18:53:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?