7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Çeviköz’den ETSO’ya ziyaret

ÇEVİKÖZ’DEN ETSO’YA ZİYARET

Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Ünal Çeviköz, Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek kentin sosyo-ekonomik durumu ile ilgili bilgi aldı.

Gezi ve İncelemelerde bulunmak üzere Erzurum’a gelen Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Ünal Çeviköz, gezisinin ikinci gününde Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik görüştü.

Türk dış politikansın ülkenin her kurumu tarafından iyi şekilde anlaşılması gerektiğini söyleyen Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Ünal Çeviköz, özellikle Doğu Anadolu Bölgesi’nin komşu ülkelerle ilişkilerinin sorunsuz yaşanması gerektiğini belirtti. Tarım hayvancılığın bölge için çok önemli olduğunu kaydeden Müsteşar Yardımcısı Çeviköz, bu sektörün mutlaka desteklenmesi gerektiğini ileri sürdü. 2011 yılında yapılacak olan Üniversitelerarası Kış Oyunlarının Erzurum ve bölgenin kalkınmasına önemli ölçüde fayda sağlayacağını vurgulayan Müsteşar Yardımcısı Çeviköz,’Sınır kapılarının açılması Doğu Anadolu Bölgesi ve Erzurum’un cazip hale gelmesini sağlayacaktır’ dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ise, bölgenin topyekün kalkınması için kolektif çalışmanın teşvik edilmesi gerektiğini söyleyerek,’ Ülke menfaatleri göz önünde bulundurularak yapılan tüm yurtdışı açılımlarına destek veririz’ diye konuştu.

Büyükelçi Çeviköz’ün ziyareti sırasında ETSO Yönetim Kurulu başkan Yardımcısı Hasan Akal, Gelen Sekreter Av. Abdulkadir Ungan, ABİGEM Koordinatörü Prof. Dr. Osman Demirdögen de hazır bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2010 Cuma 14:37:00
Güncelleme :30 Nisan 2010 Cuma 17:30:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?