4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

CHP rapor hazırlayacak

CHP ERZİNCAN'DAKİ TUTUKLAMALARLA İLGİLİ RAPOR HAZIRLAYACAK

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM insan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi Ahmet Ersin, Erzincan'da 'Ergenekon' soruşturması kapsamında tutuklanan İl Jandarma Komutanlığı mensubu 3 asker ve 3 MİT mensubu ile görüşmek üzere bugün Erzurum'a geldi.

Erzincan'da cemaatlere yönelik başlatılan soruşturma sonrası Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner hakkında 26 yıl hapis istemiyle dava açılması, 3 asker ve 3 Mit mensubunun tutuklanması olayı ile ilgili rapor hazırlayacağını belirten İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, H Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan 3 MİT mensubu ve Askeri Cezaevi'nde tutuklu olan 3 asker ile görüştü.

Bugün öğle saatlerinde havayolu ile Erzurum'a gelen Ahmet Ersin'i hava limanında CHP İl Başkanı Tuncer Aktaş ve parti yöneticileri karşıladı. Daha sonra H Tipi Kapalı Cezaevi'ne giden Milletvekili Ersin, burada MİT Erzincan Şube Müdürü Ş.D., ve Mit mensubu S.B.İ ve K.Ü. ile görüştü. Daha sonra Askeri Cezaevi'ne geçen Ersin, burada İl Jandarma Komutanlığı istihbarat Şube Müdürü binbaşı N.E., aynı birimde görev yapan Üsteğmen E.E. ve Astsubay O.E. ile görüştü.

Havalimanında gazetecilere açıklama yapan Milletvekili Ahmet Ersin, Erzincan ve Erzurum'da yaşanan olayların kamuoyunda endişeyle izlendiğini belirterek, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyesi olarak yaşanan gelişmelerle ilgili bir rapor hazırlayacağını bildirdi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın bilgisi dahilinde böyle bir çalışma yaptığını ve hazırlayacağı raporu kendisine sunacağını anlatan Ersin, kamuoyunda büyük yankı uyandıran gelişmelerle ilgili bilgi toplayacağını kaydetti.

Milletvekili Ersin'in Erzurum'daki görüşmelerin ardından Erzincan'a geçerek burada Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Tapan ve 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk ile görüşmelerde bulunacağı öğrenildi.

CHP ERZİNCAN'DAKİ TUTUKLAMALARLA İLGİLİ RAPOR HAZIRLAYACAK
CHP ERZİNCAN'DAKİ TUTUKLAMALARLA İLGİLİ RAPOR HAZIRLAYACAK
İHA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2009 Pazar 14:19:03
Güncelleme :20 Aralık 2009 Pazar 20:57:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?