6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

CHP'de yine bir olay

Erzurum'da önceki gün yapılan CHP İl Başkanlığı Kongresi'nde kurada usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle bugün Adliye Sarayı'nda hakim huzurunda yeniden kura çekimi yapıldı. Kura sonrasında mahkeme salonunun içerisinde taraflar tekme tokat birbirlerine girdi.

Önceki gün Erzurum CHP İl Kongresi'nin yapıldığı Palan Otel'de yaşanan gerginliklerin ardından bugün de Erzurum Adliyesi'nde olay yaşandı. Her iki başkan adayının da eşit sayıda oy alması sonucu gerçekleştirilen kurada usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla bugün saat 11.00'de Erzurum Adliyesi 2. İcra Mahkemesi Salonu'nda Hakim Özkan Tuncer nezaretinde kura çekimi tekrarlandı. Kura çekimi öncesinde İl Başkan adayı Nevzat Özpeker ile Hakim Özkan Tuncer arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Hakimin kura çekmesine itiraz eden Özpeker, "Dünyanın hiçbir yerinde kurayı hazırlayan tarafından kura çekimi yapılamaz" şeklinde itirazlarda bulundu.

Bunun üzerine Özpeker'in itirazları tutanaklara geçilerek, Hakim Tuncer tarafından kura çekimi yapıldı. Kuradan Nevzat Özpeker çıkarken bu sırada mahkeme salonu içerisinde tekme ve tokatlar konuştu. Salon içerisinde önce sevinç gösterisinde bulunan Özpeker, İl Başkan adayı Dursun Murat Çelikoğlu'nun destekçisi, eski Milletvekili adayı Avukat Erbaşar Özsoy'a yumruklarla saldırdı. Çıkan arbede sonrasında yere düşen Avukat Özsoy, polislerin müdahalesiyle yerden kaldırıldı.
Daha sonra sakinleştirilen taraflar, duruşma salonunun dışarısına çıkarıldı.

Mahkeme Başkanı Hakim Özkan Tuncer ve Erbaşar Özsoy, Nevzat Özpeker hakkında ''Mahkemenin huzurunu bozmak ve saldırı'' iddiasıyla suç duyusunda bulundular.
Olayların ardından adliye binası önünde basın açıklaması yapan Erbaşar Özsoy, "Bana tekme tokat saldırdı. CHP İl Başkanı'na hiç yakışmayacak hareketler sergiledi. Gerekli mercilere suç duyurusunda bulundum" dedi.

Nevzat Özpeker'in destekçileri arasında yer alan CHP il yöneticilerinden Raci Körükler ise, "Erbaşar Özsoy, bu tokatı hakketti" diye konuştu.

Olayların ardından güvenlik şubesi ekipleri tarafından Nevzat Özpeker'in ifadesi alındı.

İl Başkanı adayı olan Nevzat Özpeker ve Dursun Murat Çelikoğlu'nun yarıştığı il başkanlığında iki adayın da 48'er oy almaları üzerine kura çekimi yapılmış, kura çekiminden Nevzat Özpeker, Başkan olarak çıkmıştı. Ancak yapılan itiraz sonrasında kura çekiminde usulsüzlük olduğu gerekçesiyle İl Seçim Kurulu tarafından, kura çekiminin Hakim huzurunda yeniden yapılması kararı alınmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2008 Cuma 17:16:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SÜPHANŞAHİNFEYİZOĞLU IP: 88.231.165.xxx Tarih : 22.02.2008 22:44:11

BU KONGRENİN VE ÇIKAN OLAYLARIN KURUCU LİDERİMİZ ATATÜRKÜN VE TÜRK HALKININ TANIDIGI KURDUGU CUMHURİYET HALK PARTİSİYLE İLGİSİ YOKTUR OLAMAZDA ZATEN NEYİN KAVGASINI YAPIYORLAR BİRİLERİ SORSADA HALKIMIZ AYDINLANSA.