8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Çiftçi kooperatif ve birlik çalışmaları

Tarım İl Müdürü Bektaş Erdoğan, çiftçilerin gelir seviyelerinin yükseltilmesi ve sosyal işlevlerinin artması bakımından kooperatif ve birlik oluşturulması çalışmalarına hız verildiğini açıkladı. Erdoğan, 2006 yılında kooperatif ve birlikler aracılığıyla hazırlanan projelerle Erzurum'a yaklaşık 3 milyon YTL'lik hibe desteği sağlandığını bildirdi. 

Erzurum'da 125 tarımsal amaçlı kooperatif ve 5 birlik bulunduğunu kaydeden Müdür Bektaş Erdoğan, bu kooperatiflerin 65 bin 446 ortağa sahip olduğunu kaydetti. 

Kooperatif ve birliklerin yanı sıra 17 Ziraat Odası bulunduğunu söyleyen Müdür Erdoğan, kooperatif, birlik ve oda aracılığıyla çiftçilere yönelik projeler hazırlandığını dile getirdi. 

Tarım İl Müdürü Erdoğan, 1996-2004 yılları arasında 10 kooperatifin hayvancılık projesi uygulayarak Bakanlık tarafından desteklenirken, 2004-2006 yıllarında 21 kooperatifin hayvancılık projesi uygulayarak bakanlık tarafından desteklendiğini bildirdi. 

2006 yılında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nca uygulamaya konulan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi programında birinci etap proje başvurularından 5, ikinci etap başvurularında ise 16 projenin hibe desteği programına alındığını ifade eden Erdoğan, "Kabul edilen projeler arasında, Süt İşleme ve Paketleme, Süt Toplama Merkezi, Arı Ürünleri İşleme Merkezi, Dut Pekmezi İşleme ve Paketleme, Et İşleme ve Paketleme, Meyve Suyu, Keten Tohumlu Peynir Üretim, Muz Sarartma ve Depolama ile Tohumluk Patates ve Depolama projeleri bulunuyor. Program kapsamında kabul edilen 21 proje ile Erzurum'a 2 milyon 971 bin 265 YTL hibe desteği sağlanmıştır." diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2006 Perşembe 10:59:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?