7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Çifte şampiyonluk sevinci

BÜYÜKŞEHİR ÇİFTE ŞAMPİYONLUĞU KUTLUYOR

Erzurum Büyükşehir Belediyespor gençlerde ve amatör süper ligde şampiyonluğu göğüsleyerek çifte şampiyonluk sevinci yaşıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 1967 yılında kurulan Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kulübünün 2009 2010 sezon da A Gençler gurubunda şampiyon olduğunu belirterek, “Şimdi de Amatör süper lig takımımız 2009-2010 sezonunu şampiyonu oldu. Başarılı çalışmalar sonucunda iki kategoride şampiyon olan Erzurum Büyükşehir Belediye spor kulübümüzü kutluyorum. Kulüp başkanımıza ve yöneticilerimize oyuncularımıza bu güne kadar vermiş oldukları mücadeleden dolayı teşekkür ederim” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi “Ben Sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim” sözünden yola çıkarak amaçlarının gençleri kötü alışkanlıklardan kurtarıp sportif faaliyetlere katarak gençleri kazanmak olduğunu dile getiren Başkan Küçükler, “Erzurum Büyükşehir Belediye Spor Kulübü olarak futbolla Başlayan sportif faaliyetlerimizi alternatif spor dalları olan buz hokeyi, kayak ve güreş ile daha da genişletmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Şükrüpaşa semtinde yaptırılan spor salonunu hizmete sunduklarını belirten Başkan Küçükler, “Şükrüpaşa’da yaptırdığımız spor salonunu çok amaçlı kullanım imkanına sahip. Kapalı spor salonunda basketbol, hentbol, voleybol ve diğer branşlarda karşılaşmaların yapılabilmesine imkan sunuyoruz. 2 bin 500 metrekare alan üzerine kurulan tesis, 2009 Eylül ayı başından itibaren Erzurumluların hizmetine sunuldu. Soyunma odaları, duş kabinleri, idari ve teknik adamlar için odalardan müteşekkil olan spor salonu son derece lüks bir görüntüye sahip. 2011 Kış Oyunları ve kış turizminin yanında bir spor merkezi ünvanına da kavuşacak olan Erzurum, bu tesisle, spor alanında sahip olduğu yatırımlara bir yenisini daha eklemiş oldu” diye konuştu.

Erzurum’da Cemal Gürsel Kapalı Spor Salonu dışında, geniş alana sahip bir başka kapalı spor salonu bulunmadığını aktaran Başkan Küçükler, “Erzurum’da böyle kapsamlı bir spor salonuna büyük ihtiyaç duyuluyordu. Şehir merkezindeki spor salonunun, ihtiyaçlara cevap veremediğini hepimiz biliyoruz. Ama yeni tesisimiz, bu anlamdaki tüm beklentileri karşılayabilecek özelliklere sahip. Hem fiziki, hem de teknolojik açıdan sporcularımıza her türlü imkan sunuldu.” dedi.

İldeki amatör kulüplerdeki gelişmenin farkında olduklarını ve bu konuda amatör kulüplere gelecekte yatırım yapılması gerektiğini belirten Küçükler, “Amatör spor kulüplerine gönül vermiş gençleri görmek gerçekten muhteşem bir tablo. Biz Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman sporun ve sporcunun yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Önümüzdeki dönemde bu yardımlarımızı ve desteklerimizi planlı ve verimli bir şekilde arttırarak devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Başkanı Osman Şadi Genç ise kulübe her türlü desteği sağlayan Başkan Küçükler’e teşekkür ederek, ildeki takımlarının daha da güzel şeyler yapabilmeleri için birlik beraberlik içinde çalışmalarının devam etmesi gerektiğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2010 Pazar 14:25:00
Güncelleme :18 Nisan 2010 Pazar 14:52:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?