7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Çığ acısı sevince dönüştü

Erzurum Palandöken Kayak Merkezi’nde bugün acı ve sevinç birarada yaşandı. Çığ altında kaldığı sanılarak 6 saat aranan Ukraynalı genç, kaldığı otelin lobisinde anne ve babasıyla buluştu. 

Bugün saat 11.00 sıralarında çığ düşmesinin ardından kar altında kaldığı sanılırken jandarma ekipleri tarafından saat 16.00’da konakladığı Polat Renaissance Otel’in kayak pistinde kayarken bulunan Ukraynalı turist Vitali Haolmon (17), annesi Sveta ve babası Aleksander Haolmon ile buluştu. Ailenin buluşması sırasında duygulu anlar yaşandı. Vitali Haolmon, olay sonrası panikle aşağıya indiğini, cep telefonunu otelde unuttuğunu ve pistte kaymaya devam ettiğini söyledi.

Kendisini kar altında aramak için tüm ekiplerin seferber olduğunu yeni öğrendiğini belirten Haolmon, arama çalışmalarına katılan tüm ekiplere teşekkür etti. Üzgün olduğunu ifade eden Haolmon, duygulu anlar yaşadı.

Öte yandan, Vali Yardımcısı Aslan Karanfil ve İl Jandarma Alay Komutanlığı’ndan Binbaşı Bektaş Aslan’ın koordinesiyle yürütülen arama çalışmalarında İl Jandarma Arama Kurtarma Timi’nden 15, Sivil Savunma Arama Kurtarma Timi’nden ise 40 kişinin görev aldığı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2005 Çarşamba 19:16:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?