6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Çingeneler zamanı...

Erzurum'da çingeneler, Erzurum - Horasan karayolu kenarını mesken tuttu. Yaz aylarında Erzurum'a akın eden çingeneler, bu sene polis ve zabıta ekiplerinin sıkı denetimleri nedeniyle şehir merkezinde yer bulamayınca, çadır kurmak için mekan olarak şehirlerarası karayollarının kenarını seçti.

Diyarbakır'dan başlayıp bohçalarındaki eşyaları satmak için dolaşa dolaşa Erzurum'a geldiklerini ve şehirde çadır kurmalarına izin verilmediğini belirten çingeneler, "Biz göçebe olarak bu işi yapıyor, para kazanıyoruz. Bizim ne mekanımız ne de yerimiz belli. Türkiye'nin her şehri bizim memleketimiz. Bugün Erzurum'da yol altında çadır kurarız, yarın da başka bir ilde, nereyi boş bulursak oraya yerleşiriz" dedi.

Göçebe hayatın zor olduğunu söyleyen çingene çocukları ise, okula gidemediklerini belirtti. Okula gitmek istediklerini, ancak maddi imkansızlıklar ve kurulu bir düzenleri olmadığı için gidemediklerini ifade eden çocuklar, "Bizim okulumuz, bohçalarımızdaki eşyaları satarak para kazanmak. Okumayı bilmiyoruz, ama para saymayı öğrendik" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2005 Çarşamba 16:13:50
Güncelleme :22 Temmuz 2005 Cuma 12:57:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?