6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Çinli kardeşler Erzurum'da

2011 Dünya Üniversite Kış Oyunları'nda rakip şehir olan Çin'in Acheng Kenti yöneticileri, 2011 Kış Olimpiyatları için kardeş şehir olarak Erzurum'a geldi. 

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 2011 Kış Olimpiyatları için Çin'in Acheng kentinden gelen Harbi Halk Meclisi Başkan Yardımcısı Zhang Fu Qıng ile protokol imzaladı. Harbi Halk Meclis Üyesi Başkan Yardımcısı Zhang Fu Qıng, Harbin Bankası Başkanı Qu Wayi, Harbin Halk Meclisi Hukuk Komitesi Müdürü Zhang Ke, Acheng Bölgesi Halk Meclis Başkanı Zhang Yuchang ve Dao Li Bölgesi Halk Meclis Başkan Yardımcısı Zho Qinghua Erzurum'a gelerek Belediye Başkanı Küçükler'den 2011 için bilgiler aldılar.

Kış oyunları yarışması sayesinde Erzurum kentini tanıdıklarını söyleyen Harbi Halk Meclis Üyesi Başkan Yardımcısı Zhang Fu Qıng, "Kış olimpiyatlı olmasaydı bu iki şehir birbirine tanıyamazdı. Bu rekabet sayesinde birbirimizi tanıdık, bundan sonra sürekli işbirliği içinde olacağız" dedi. 

Qıng sözlerine şöyle devam etti:
"Bu gün Harbi kenti için tarihi bir gün. Bu gün attığımız imzaların ilerde daha iyi ilişkiler kurmamız için atılan ilk adım olarak görüyorum. Sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda önemli gelişmeler kaydedeceğimize inanıyorum. 2009 Kış olimpiyatları için Büyükşehir Belediye Başkanı başta olmak üzere herkesi Acheng'e davet ediyorum." 

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler, Çin'in Acheng kentinden gelen yetkililerle protokol imzaladıklarını, 2005 yılında rakip şehirken şimdi kardeş şehir olduklarını söyledi. 2011 kış olimpiyatları için kardeş şehir ilişkisi kurduklarını söyleyen Küçükler, "Acheng kenti ile Erzurum arasındaki ilişkilerin daha ileriye gidebilmesi için protokol imzaladık. 2009 yılında Kış Oyunlarına ev sahipliği yapacak olan kardeş kentimizle işbirliği içinde olarak onların tecrübelerinden yararlanacağız. Harbin halkıyla bu kardeşlik ilişkilerimizin ilelebet süreceğine inanıyorum" şeklinde konuştu. 

Protokol imzalandıktan sonra Belediye Başkanı Küçükler, yetkililere Oltu Taşı tespih hediye etti. Harbi Halk Meclis Üyesi Başkanı Qıng, kendileri için değerli hediyeler arasında olan Çin'in en güzel dört kadının fotoğraflarının bulunduğu hediyeyi Küçükler'e sundu.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 13:20:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?