4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Civil Peynir artık Erzurum'un malı

Erzurum Ticaret Borsası (ETB) uzun süreden beri devam eden “Civil Peynir” patent çalışmalarını sonuçlandı. Civil peynirin Erzurum'un öz malı olduğu alınan patent sayesinde bir kez daha tescilledi.

Erzurum Ticaret Borsası tarafından yaklaşık 1,5 yıl önce başlatılan çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Erzurum'a özel bir peynir olarak bilinen civil peynir, Erzurum Ticaret Borsasının girişimleri sonucunda artık Erzurum'un öz malı olarak tanınacak. Civil peynirin Erzurum'a ait bir kalem olarak tanınması için çalışan ve bu çalışmalar sonucu Türk Patent Enstitüsü Başkanlığı'na yapılan başvurunun kabul edilmesinin ve akabinde verilen patentin kendilerini, Erzurumlu esnaf ve vatandaşları memnun ettiğini vurgulayan ETB Yönetim Kurulu Başkanı İ.Hakkı Hınıslıoğlu, çalışmalar sonucu civil peynirin patentini alarak Erzurum'a kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Başkanı İ.Hakkı Hınıslıoğlu, ”Yapılan bu çalışma ile Erzurum'un ve Erzurumlunun öz malı olarak bilinen ve üretimi yapılan Civil Peynir'in patentini uzun süren çalışmalar sonucunda Erzurum'a kazındırdığımız için mutluyuz. Erzurumlu üretici ve esnaf , genel nitelikleri itibariyle ünü, üretimi, kaynağı gibi bir takım yerel niteliklerine bağlı olarak ülkemiz ile özdeşleşmiş belli bir üne kavuşmuş olan civil peynirin korunmasını sağlamış olacaktır.”dedi.

İha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 16:24:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
a.ulker25 IP: 88.252.16.xxx Tarih : 15.01.2009 10:31:12

Peynirin kaynamış olması ,aynı zamanda zaman zaman husule gelen "brusella"hastalığı için vazgeçilmezaltarnatiftir.Son derece doğal ortamında "açıcı,aklandırıcı"dan uzak olup tavsiye edenin yüzünü kızartmadan ikram edilecek peynir türü olup ayrıca çiğ yemege börek çörekte "tuzsuz olanını da künefede "kullanıldığı gözden kaçırılmamalıdır,ne denir,afiyet olsun .