4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

“Civil peynir” tescil tanıtım toplantısı

“CİVİL PEYNİR” TESCİL TANITIM TOPLANTISI YAPILDI

Erzurum Ticaret Borsası tarafından patenti alınan Erzurum Civil Peyniri Coğrafi İşaret Tescil Belgesinin, bundan sonraki aşamaları ile ilgili olarak hak ve yararları konusunda değerlendirme toplantısı yapıldı.

Erzurum Ticaret Borsası konferans salonunda yapılan toplantıda, 555 sayılı coğrafi işaretlerin korunması hakkındaki kanun hükmünde kararname ile koruma sınırları ve şartları detayları konusunda toplantıya katılan Civil peynir üreticileri bilgilendirildi.

Civil Peynir Coğrafi işaret Tescil toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren, Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, Civil peynir’in Erzurum’a ait bir kalem olarak tanınması için çalışan ve bu çalışmalar sonucu Türk Patent Enstitüsü Başkanlığı’na yapılan başvurunun kabul edilmesinin ve akabinde verilen Erzurum Civil Peyniri Coğrafi İşaret Tescil Belgesinin, kendilerini Erzurumlu esnaf ve vatandaşları memnun ettiğini dile getirdi.

Hınıslıoğlu, “Uzun süreden beridir ,devam eden Civil Peynir Patent çalışmalarının sonuçlandırmış bulunmaktayız. Aldığımız Civil Peynir Coğrafi işaret Tescil Belgesi’nin, bölgenin, genel nitelikleri itibariyle ünü, üretimi, kaynağı gibi bir takım yerel niteliklerine bağlı olarak ülkemiz ile özdeşleşmiş belli bir üne kavuşmuş olan Erzurum Civil Peynir’in korunmasını artık sağlamış olmanın sevincini yaşamaktayız” diye konuştu.

Başkan Hınıslıoğlu, Erzurum’a özel bir peynir olarak bilinen Erzurum Civil peynirinin her fırsat da bazı çevreler tarafından kabullenilmeye çalışıldığını belirterek, artık bundan sonra alınan tescil belgesi sayesinde hem üretici hem ticaretini yapan hem de tüketen kişiler için daha elverişli bir durum oluşturulduğuna dikkat çekti.

Toplantı da daha sonra söz alan Erzurum Ticaret Borsası Hukuk Müşaviri Sevil İlhan ise Civil peynir coğrafi işaret ve tescil belgesinin yasal ve hukuki zemindeki aşamaları hakkında Civil peynir üreticileri ile katılımcılara bilgi verdi.

Öte yandan Erzurum Ticaret Borsası tarafından düzenlenen toplantıya Tarım il Müdürü Bektaş Erdoğan , Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürü Abdulhamit Kaplan , Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Özdemir, Prof Dr. Songül Çakmakçı, Yrd. Doç. Dr. Elif Dağdemir, İl Kontrol Laboratuarı Müdürü Yücel Koşapınar, Erzurum Ticaret Borsası Meclis Başkanı Selman Çizmelioğlu, Borsa Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri ile çok sayıda üretici ve davetli katıldı.

“CİVİL PEYNİR” TESCİL TANITIM TOPLANTISI YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2009 Çarşamba 16:22:02
Güncelleme :14 Ekim 2009 Çarşamba 18:04:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?