19
Mayıs
2024
Pazar
ERZURUM

Çobanların aylık ücreti 1500 YTL

ERZURUM’a bağlı Çayırtepe Köyü’nde büyük ve küçükbaş hayvanları otlatılması için tutulan çobanlara ayda bin 500 YTL ücret veriliyor.

İşsizliğin yoğun olduğu bir dönemde bin 500 YTL’ye iş bulduğu için mutlu olduğunu söyleyen çoban Hicabi Özdemir (35), iş bulamayanların çobanlık yaparak ekmek paralarını kazanabileceğini söyledi.

Yaz mevsiminin kısa oluşu nedeniyle çalışmak için çoğu çobanların İstanbul, Çukurova ile Ege Bölgesi’ne mevsimlik işçi olarak gittiğini belirten 210 haneli Çayırtepe Köyü Muhtarı Mücahit Harmandar, “Hayvanların meraya çıkarılacağı dönemde çoban sıkıntısı yaşıyoruz. Bu sene 5- 6 ay meralarda hayvanların otlatılması için 5 çobanla anlaştık. Yaklaşık 2 bin hayvanı merada otlatacak olan çobanlara aylık bin 500 YTL ücret veriyoruz. Eskiden çobanlara para yerine tahıl gibi şeyler verirdik” dedi.

İşsizliğin yoğun olduğu Türkiye’de asgari ücretle dahi iş bulmanın zor olduğunu kaydeden çoban Hicabi Özdemir ise, “Beş yıldır çobanlık yapıyordum. Bu sene farklı bir iş yapmak istedim ve bir süre iş aradım ama bulamayınca çobanlığa geri döndüm. Zaten babam da bizi çoban olarak yetiştirdi. Ben de ailemi çobanlıktan kazandığım parayla geçindiriyorum. Yaptığı işten de kazancımdan da memunum” diye konuştu.


İkram TEKMANLI/DHA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2007 Perşembe 10:14:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?