6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Çocuğunu okula göndermeyenlere ceza

Erzurum'un Hınıs ilçesine bağlı köylerde zorunlu öğrenim çağında olup ta çocuklarını okula göndermeyen 8 aileye ceza uygulandı.

Hınıs'a bağlı Mollacelil, Akbayır ve Altınpınar köylerinde jandarma ekiplerince yapılan kontrollerde zorunlu öğrenim çağında olupta çocuklarını okula göndermeyen 8 ailenin bulunduğu tespit edildi. Ailelere çocuklarını okula göndermeleri konusunda uyarılarak yapılarak, 222 sayılı ‘İlköğretim ve Eğitim Kanunundaki Kabahat’ suçuna istinaden cezai işlem uygulandı.

Öte yandan Erzurum genelinde 3 bin civarında ailenin ilköğretim çağındaki çocuğunu okula hiç göndermediği belirlendi. Geçtiğimiz öğretim yılında 5 binden fazla çocuğun okula gitmediği Erzurum'da, önümüzdeki 3 yıl içinde tüm çocukların okullu olması hedefleniyor. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından merkez, ilçe, belde ve köylerde yapılan taramalar sonucu 3 bin civarında çocuğun henüz ilköğretim okuluna başlamadığı belirlenirken, çocukların okula başlamasını sağlamak amacıyla öğretmenlerden oluşan ekiplerin, velilerle görüştükleri belirtildi. Yapılan girişimler sonucu çocuklarını göndermemekte ısrarcı olan ailelere yasal yaptırım uygulandığı öğrenildi.

YASAL İŞLEM
Erzurum'da çocuklarını okula göndermeyenlere tebligatların, köylerde jandarma, merkezlerde ise polis aracılığı ile dağıtıldığı, veli para cezasına rağmen çocuğunu okula göndermezse bu kez savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu, çocuğunu okula göndermediği her gün için 10 YTL para cezası kesildiği belirtildi.

Ayrıca, Erzurum'un 18 ilçesinden Aşkale, Tortum, Oltu, Şenkaya, İspir, Uzundere, Pazaryolu Olur da ise okula gitmeyen tek çocuk yok. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, "Hedefimiz Erzurum'da okula gitmeyen tek çocuk bırakmamak. Bu konuda eğitim camiamız bir arı gibi çalışıyor. Velilerle öğretmenlerimiz köy, ilçe ve merkezlerde sık sık toplantı düzenliyor. Okula gitmeyen çocuklar ve aileleriyle birebir görüşüyoruz. Para cezasına rağmen çocuğunu okula göndermeyen aileler hakkında cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunuyoruz" diye konuştular.

iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 18:20:35
Güncelleme :6 Kasım 2008 Perşembe 18:28:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?