7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

‘Çocuk Hakları Komiteleri’ çalışmaları

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumunun (SHÇK) ortak çalışmaları sonucu kurulan ‘Çocuk Hakları Komiteleri’, yaptıkları çalışmaları Erzurum'da düzenlenen 5. Bölge Toplantısı'nda düzenlenen stantlarda sergiledi.

17 ilden bir yetişkin il temsilcisi ile iki çocuk il temsilcinin katıldığı "Çocuk Hakları Bölge Toplantısı" bugün Erzurum Palandökendeki Dedeman Otelinde yapıldı. Erzurum, Artvin, Rize, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Tunceli, Bingöl, Batman, Siirt, Bitlis, Muş, Van, Ağrı, Iğdır, Kars, Ardahan olmak üzere 17 ilin bir yetişkin il temsilcisi ile iki çocuk il temsilcileri stant açarak yaptıkları çalışmaları sergiledi. Erzurum Vali Yardımcısı Nurullah Aktaş, stantları bir bir gezerek, öğrencilerden çalışmaları hakkında bilgi aldı. 

Erzurum Bölge Toplantısında, illerin çocuk hakları komitelerinin çocuk hakları tanıtımı ile ilgili yapmış oldukları çalışmaların, her ilin kendi standında sergilendiğini belirten Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sultan Murat Aydın, "Toplantıda, çalışmalar esnasında karşılaştıkları güçlükler, ileriki dönemler için düşünülen çalışmalar gündeme getiriliyor" dedi. 

5 Kasım’da sona erecek olan toplantıya UNICEF yetkilileri ile SHÇEK Genel Müdürlüğünden yetkililerin katıldıklarını ifade eden Aydın, bu toplantının bölgemizde çocuk hakları sözleşmesinin tanıtımı adına önemli bir adım olduğunu vurguladı. Aydın, Erzurum Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak bu konuda ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 18:16:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?