8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Çocuk işciliği ile savaş

Türkiye'de sadece 7 ilde uygulanan "Çocuk İşçiliğinin En Kötü Biçimlerinin Ortadan Kaldırılması Projesi" kapsamında hizmete sunulan İl Koordinasyon Ofisi'nin açılışı bugün Erzurum'da yapıldı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışan Çocuklar Bölümü tarafından Uluslar arası Çalışma Örgütü'nün verdiği teknik destek ve Avrupa Birliği (AB) finansmanıyla yürütülen "Türkiye'de Çocuk İşçiliğinin En Kötü Biçimlerinin Ortadan Kaldırılması Projesi" kapsamında bugün Gölbaşı Semti'nde İl Koordinasyon Ofisi açıldı. 

Erzurum Valisi Celalettin Güvenç ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Enis Yeter tarafından açılan ofis, davetlilere gezdirildi. Daha sonra yapılan konuşmalarda Erzurum Valisi Güvenç, Türkiye'de Doğu illerinde kırsal kesimden şehre yaşanan göçün sokakta çalışan çocukların sayısını arttırdığını belirtti.
Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Enis Yeter ise sokakta çalışan çocukları eğiterek, bu sorunun önüne geçilebileceği ve bunun için bakanlık olarak uğraştıklarını söyledi. Konuşmaların ardından daha önceden belirlenen 20'e yakın çocuğa giyecek kıyafet dağıtıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2006 Pazartesi 14:35:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?