8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Çocuk mahkemesinde yargılanacaklar

ERZURUM'DA AK PARTİ BİNASINA BOMBALI SALDIRI OLAYININ ZANLILARI

Erzurum'da 20 Temmuz gecesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan AK Parti İl Başkanlığı binası önüne parça tesirli bomba koyan ve önce güvenlik kamerasına ardından da polise yakalanan 18 yaşından küçük iki kişi, Bingöl'de Çocuk Mahkemesi'nde yargılanacak.

Yakalandıktan sonra çıkarıldıkları Erzurum Özel Yetkili 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde TCK 314-2 kapsamında 'terör örgütü üyesi' olmak suçundan tutuklanan Bingöl Karlıova nüfusuna kayıtlı amca çocukları R.S.(17) ile Ö.S.(16) yaşlarının küçük oluşu gerekçesiyle kamuoyunda 'taş atan çocuklar' olarak bilinen 6008 Sayılı 'Terörle Mücadele Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun' yürürlüğe girmesinden sonra, dosyaları Özel Yetkili Soruşturma Savcısı tarafından 'görevsizlik' kararı ile Çocuk

Mahkemesi Savcısına gönderildi. Özel Yetkili Savcılık, Çocuk Mahkemesi Savcısından zanlılar R.S. ile Ö.S.'nin TCK 302 maddesi kapsamında 'Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğünü Bozmak' iddiasıyla müebbet, TCK 314-2 kapsamında 'Terör Örgütü Üyesi' olmak gerekçesiyle 15'er yıl hapis istemi ile yargılanmasını istedi.

Öte yandan Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nün talebi üzerine Çocuk Savcısı, nüfus kütüğünde yaşları doğum tarihlerine göre küçük olan zanlılar R.S. ile Ö.S.'nin tam teşekküllü olarak İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilerek kemik yaşı ve boy tespiti raporu istenmesini talep etti. Çocukların yaşlarının 18 yaşından büyük olması halinde iki zanlı Çocuk Savcısı tarafından 'görevsizlik' kararı ile yeniden Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'na gönderilecek ve haklarında isnat edilen suçlama ile ilgili Özel Yetkili

İkinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılacak. Yaşları küçük yönünde verilecek rapora göre ise zanlılar Çocuk Mahkemesi'nde yargılanacak.

ERZURUM'DA AK PARTİ BİNASINA BOMBALI SALDIRI OLAYININ ZANLILARI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2010 Pazartesi 13:53:03
Güncelleme :2 Ağustos 2010 Pazartesi 15:06:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?