8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Çocuklar eğlenceye doydu

AZİZİYE’DE ÇOCUKLAR EĞLENCEYE DOYDU…

Aziziye Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen tiyatro şenliği ile ilçedeki çocuklar eğlenceye doydu. Bu yıl 23 Nisan etkinlikle kapsamında çocuklar için köylere oyun parkları kurarak bir ilki gerçekleştiren belediye, üç gün boyunca süren tiyatro şenliği ile de çok sayıda çocuğu tiyatro ile tanıştırdı. İlçe merkezinden ve mahalle statüsündeki köylerde eğitim gören yaklaşık 2 bin çocuğun izlediği şölen, renkli görüntülere sahne oldu. Bazı çocuklar ilk defa tiyatro izlemenin heyecanıyla pür dikkat sahneye kilitlenirken, komik bölümlerde kahkahaya boğularak büyük coşku yaşadılar.

Tiyatro şenliğinde çocukları yalnız bırakmayan Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, “Geleceğin emanetçileri, aydınlık Türkiye’nin yarınları olan çocuklarımıza büyük önem veriyor, onlara güveniyoruz.” dedi.

ÇOCUKLARIMIZA VE GENÇLERİMİZE AYRI BİR ÖNEM VERİYORUZ

Belediyenin hizmet perspektifinde her yaşta bireylere yönelik projelerinin olduğuna dikkat çeken Başkan Cengiz, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlediğimiz tiyatro şöleninde çocuklarımızın gönüllerince eğlenmelerini hedefledik. Üç gün boyunca yapılan festivalde gördüğümüz manzara bize büyük moral verdi. Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın mutluluklarını ve heyecanlarını görmek, bizler için gurur vesilesi oldu, heyecanımız daha da arttı. Hizmet rotamızı çizerken, çocuklarımıza ve gençlerimize, onların fikirlerine ve isteklerine ayrı bir önem vereceğimizi belirtmiştik. Düzenlediğimiz etkinlikler bunun bir göstergesidir. İnşallah gelecek yıllarda daha renkli ve daha kapsamlı etkinliklerle çocuklarımızın karşısına çıkacağız.” şeklinde konuştu

ÇOCUKLAR EĞLENCEYE DOYDU

Demet Çizmeli’nin yazdığı ve Mehmet Yıldız’ın yönettiği ‘Mavi Kahkaha Çiçeği’ adlı çocuk oyununu izleyen öğrencilerin birçoğu da ilk defa tiyatro izlediklerini söylediler. Müzikli bölümlere alkışlarla destek veren minikler, zaman zaman salonda kahkaha rüzgarı estirdiler.

Gösterilerin sonunda düşüncelerini dile getiren çocuklar, çok eğlendiklerini belirterek, Başkan Fatih Cengiz’e teşekkür ettiler.

“ÇOK İYİ DÜŞÜNÜLMÜŞ, ANLAMLI BİR ETKİNLİKTİ”

Nenehatun Anaokulu öğretmenlerinden Müge Çağlıterzi, bu tür etkinliklerin çocukların gelişimi açısından çok önemli olduğunu ifade ederek, “Çok iyi düşünülmüş, anlamlı bir etkinlikti. Başta Belediye Başkanımız Fatih Cengiz olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Oyunda rol alan Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Dramatik Yazarlık Ana Sanat Dalı öğrencisi Gamze Arslan ise, çocukları eğlendirmekten büyük keyif aldığını ifade ederek, yazarlık bölümü öğrencisi olmasına karşın sahneye oyuncu olarak çıkmanın çok farklı bir tat olduğunu dile getirdi. Sahneye çıkarken çok heyecanlandığını dile getiren Arslan, İnanılmaz derecede büyük keyif aldım, çok mutlu oldum. Erzurum’da bir ilçe belediyemizin böylesine anlamlı bir etkinlikte çocukları buluşturması, çok önemli… Bence bu etkinlik örnek alınmalı. Çünkü bazı sorunları çözmek istiyorsak ve geleceğe daha iyi hazırlanmak istiyorsak işe çocuklardan başlamamız gerekiyor. Bu manada, belediye başkanımızı kutluyorum. Örnek bir düşünce, örnek bir etkinlikti. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

AZİZİYE’DE ÇOCUKLAR EĞLENCEYE DOYDU…
AZİZİYE’DE ÇOCUKLAR EĞLENCEYE DOYDU…
AZİZİYE’DE ÇOCUKLAR EĞLENCEYE DOYDU…
AZİZİYE’DE ÇOCUKLAR EĞLENCEYE DOYDU…
AZİZİYE’DE ÇOCUKLAR EĞLENCEYE DOYDU…
İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2010 Çarşamba 16:30:04
Güncelleme :21 Nisan 2010 Çarşamba 18:45:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?