4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Çocuklar valinin kotuğuna oturdu

TBMM'nin açılışının 89. yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Erzurum’da da coşkuyla kutlanıyor. Kutlamaların bugünkü bölümünde öğrenciler sembolik olarak yönetimde görev üstlendi.

Erzurum Valiliği makamına bu yıl iki Vali aynı anda oturdu. Sabancı İlköğretim Okulu 6. Sınıf Öğrencileri Elif Erkan ve Fatih Yapanoğlu kısa süreli Valilik görevlerinde Erzurum’un sorunlarını dile getirerek ilgili kurumların bu sorunları çözmelerini istediler.

Koltuğa ilk olarak oturan Elif Erkan, Erzurum ekonomisinin gelişmesi için çalışmalarda bulunacağını söyledi. Yeşil alan çalışmalarının arttırılmasını isteyen Küçük Vali Erkan, Basın Mensuplarından da Erzurum’un tarihi ve kültürel değerlerini daha fazla gündeme getirmelerini ve tanıtımlarının yapılmasını istedi.

Daha sonra koltuğa oturan Fatih Yapanoğlu ise yolların asfaltlanmasını, kaldırımların düzenlenmesini, ücretsiz otoparkların yapılarak hizmete sokulmasını, okul önlerindeki güvenlik tedbirlerinin arttırılmasını, bazı okullardaki araç gereç eksikliğinin giderilmesini, tarihi eserlerin korunmasını ve bakımlarının yapılmasını istedi. Vali Yardımcısı Mehmet Gök ve Sabancı İlköğretim Okulu Müdürü Yaşar Tiryaki’nin de hazır bulunduğu programın sonunda Vali Sami Bulut, Küçük Valilere birer adet kalem ve ajanda hediye etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 17:13:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?