7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Çocuklara sendika yardımı

Türk Eğitim-Sen Erzurum 2 No'lu Şube Başkanlığınca düzenlenen Eğitime Katkı Kampanyası kapsamında sendika üyelerinin çocuklarına kırtasiye yardımı yapıldı. 

Atatürk Üniversitesi Kültür Sitesi'nde düzenlenen törende sendika üyelerine kırtasiye malzemeleri teslim edildi. Törene okul nedeniyle katılamayan çocukların yardımları babalarına teslim edildi. Türk Eğitim Sen Erzurum 2 No'lu Şube Başkanı Murat Keskinler, "Eğitime katkı için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız" dedi. 

İstanbul'da yaşayan Erzurumlu işadamlarının desteğiyle temin edilen bin 500 kırtasiye paketi, Atatürk Üniversitesi kampüsünde bulunan Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle sendika üyeleri ve çocuklarına dağıtıldı. 

Törende konuşan Türk Eğitim Sen Erzurum 2 No'lu Şube Başkanı Murat Keskinler, Erzurum'un eğitimde sürekli kan kaybeden bir kent olduğuna dikkati çekerek, kırtasiye yardımını da kentin eğitimine katkı sağlamak için başlattıklarını söyledi. 

Kampanya kapsamında sadece sendikaya üye olan idari personelin çocuklarına kırtasiye yardımı yapılacağını, akademik personelin ise kapsam dışında bırakıldığını ifade eden Keskinler, "Bu bir ayrımcılık değildir. Yönetim kurulumuzun aldığı bir karar çerçevesinde, yardımı idari personelle sınırlı tuttuk. Amacımız, eğitime katkı sağlamak ve eğitim kalitesinin artırılması ile geniş kitlelere yardım yapılmasını sağlamaktır. Bu amaç doğrultusunda da kampanyamızın birinci etabını gerçekleştirdik. Bu kampanyamızı, her sene biraz daha fazla sayıda öğrenciyi kapsayacak şekilde ve çantası, önlüğü ile diğer ihtiyaçlarının yanı sıra, öğrencilerimize burs verebilecek seviyeye getirmeyi düşünmekteyiz" diye konuştu. 

Özellikle memurların çocuklarının eğitimlerini karşılamakta güçlükler çektiğini savunan Keskinler, şunları söyledi: "Bir memurun ortalama aylığı bin 200-bin 300 YTL iken, bir öğrencinin yıllık maliyeti ortalama 2 bin 500 YTL'yi bulmaktadır. Bu zor şartlar altında bir eğitim sendikası olarak, ekonomik güçlükte olan memurlara bir nebze de olsa katkımızın olması bizleri mutlu edecektir. Biz, bu kampanyayı başlatarak, eğitimde büyük problemleri olan, ülke genelinde 65'nci sıraya gerileyen şehrimizin eğitimine katkıda bulunacağımızı ümit etmekteyiz." 

Yapılan konuşmaların ardından, sendika üyelerine ve çocuklarına kırtasiye malzemeleri verildi

iha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 16:40:36
Güncelleme :8 Eylül 2008 Pazartesi 17:55:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?