4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Çocukların kayak keyfi

ÇOCUKLARIN BUZ ÜZERİNDE KARANLIKTA KAYAK KEYFİ

Erzurum'da kar yağışı sonrasında gece saatlerinde buzlanma meydana gelirken, eksi 12 derece soğuk havaya aldırmayan küçük çocuklar, buz üzerinde kızak ve naylon poşetlerle düşe kalka kaymanın tadını çıkarıyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'ni etkisi altına alan kar yağışı ve gece yaşanan don çocukların eğlence kaynağı oldu. Okul dönüşü buz pistine dönüşen alanlara akın eden küçük çocuklar düşe kalka kaymanın tadını çıkarıyor. Kimi çocuklar kızaklarıyla kimileri de naylon poşetlerle kayarlarken, zaman zaman da buzlu alanda düşmekten kurtulamıyor. Soğuk havanın kendilerini etkilemediğini belirten çocuklar, "Kaymak çok güzel" dediler.

BUZLU YOLDA YÜRÜRKEN DİKKAT

Kar ve buz çocukların eğlence kaynağı olurken buzlu yollarda yürümek ise çoğu vatandaş için kabus oluyor. Bu tarz hava koşullarında, özellikle vücudun dengesini bozan tansiyon, kireçlenme gibi şikayetleri olanların ve yaşlıların daha dikkatli davranmaları gerektiğini ifade eden uzmanlar, ''Dengeyi bozacak sağlık şikayetleri olanlar ve 50 yaşın üstündeki kişiler, özellikle bu tarz havalarda ucu lastik destekli bastonla yürümeliler'' uyarısında bulundular,

Uzmanlar, kaygan zeminde düşen kişilerde genellikle yere ilk temas eden el, bilek, omuz ve kalçalarda kırıklar oluşabildiğine dikkati çekerek, bu tarz yaralanmalardan kaçınmak için vatandaşların, topuksuz, altı lastik ve yere tutunabilen ayakkabılar kullanmalarının yararlı olacağını vurguladılar.

İnsanların, karlı zeminden kaçmak için buzlu zemine basmayı tercih ettiklerini ifade eden uzmanlar, şunları belirttiler. "Halbuki buzlu zemin daha tehlikeli. Kaygan zeminde yürürken, ellerin ceplerde olmamasının herhangi bir düşme halinde tutunma açısından faydası var. Yaşlı insanlarda kemikler daha zayıf olduğu için herhangi bir düşme sonucunda yaralanmalar daha fazla olabiliyor. Bunun için yaşlıların mümkün olduğu kadar dışarı çıkmaması, çıktıklarında da karlı ve buzlu zeminlerde çok dikkatli yürümeleri gerekiyor."

ÇOCUKLARIN BUZ ÜZERİNDE KARANLIKTA KAYAK KEYFİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2009 Salı 10:26:02
Güncelleme :15 Aralık 2009 Salı 10:31:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?