7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Çocukların tehlikeli serinleme yöntemi

Erzurum’da sıcaktan bunalan çocuklar pis sularda serinliyor.

34 derece sıcak havanın yaşandığı Erzurum’da Karasu ve Aras nehirlerine giren çocuklar, tehlikeye de davetiye çıkarıyorlar. Gölet haline gelen mevkide suyun pisliğine ve boğulma tehlikesine aldırış etmeden yüzen çocuklar, sağlıklarını tehlikeye atıyorlar. Bu durum karşısında kimsenin canı yanmadan su kenarlarında gereken önlemlerin alınması gerektiğini söyleyen aileler, yetkililerden buna bir çözüm bulunmasını istediler.

Öte yandan yapılan bir araştırmaya göre her yıl yaz aylarında Dünya’da suda boğulma vakalarından ortalama 140 bin kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Uzmanlar, sıcaklardan korunmak ve serinlemek için girilen sularda boğulmaların en fazla 0-2 ve ergenlik dönemlerinde görüldüğünü açıkladılar. Özellikle göletlerdeki tehlikelerden bahseden yetkililer şu uyarılarda bulundular:

“ Boğulma vakalarını azaltmak için insanlarımız, bilmedikleri bir suya tek başlarına girmemeli, dibi görünmeyen bir suya tepe üstü atlayış yapılmamalı, su içinde tehlikeli numaralar yapılmamalı, nehir gibi akıntısı olan yerlerde yüzülmemeli, küçük çocuklara asla deniz, göl, havuz gibi yerlerde yalnız bırakmamalıyız"

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2008 Pazartesi 13:25:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?