7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Çocuklarınızın diş sağlığını önemseyin

10 ÇOCUKTAN 3'ÜNDE ORTODONTIK BOZUKLUK VAR

Doğu'daki her 10 çocuktan 3'ünde ortodonti bozukluğu olduğunu söyleyen uzmanlar, "Çocukların süt dişleri önemsenmezse, çene ve diş eğiklikleri kaçınılmaz olur" dedi.

Türkiye'de ortodontik vakaların önemli bir bölümünü çocukların oluşturduğunu kaydeden uzmanlar, ailelerin çocukların süt dişlerini önemsemediğini belirtti. Özellikle Doğu Anadolu Bölgesi'nde bu eksiğin yaşandığını dile getiren uzmanlar, "Doğulu anne-babaların çoğu çocuklarının ağız ve diş sağlığına gereken önemi vermiyor. 'Nasıl olsa süt dişi' diyerek, süt dişlerinin kayıplarında bile önlem almıyorlar. Süt dişini kaybeden çocuklar diş hekimi tarafından kontrol edilmezse, geride kalan dişlerde ve çene yapılarında istenmeyen bozukluklar ortaya çıkar" diye konuştu.

Doğu Anadolu Bölgesi'nden kendilerine tedavi olmak için gelen her 10 çocuktan 3'ünde ortodontik bozukluk bulunduğunu kaydeden uzmanlar, "Çocuklardaki ortodonti bozukluklarının önlenmesi için mutlaka diş fırçalama alışkanlığının kazandırılması gerek. Bunun yanında çürük dişlere dolgu yapılması ve çekilen diş boşluğunun korunması ortodondik vakaların oluşmasını engeller" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2010 Cumartesi 15:09:02
Güncelleme :6 Kasım 2010 Cumartesi 17:28:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?