7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Çolak'tan sağduyu çağrısı

Erzurum Emniyet Müdürü Mehmet Kamil Çolak, kentteki siyasi parti il başkanları, sivil toplum örgüt ve sendika temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda, Şemdinli'deki hain saldırıda şehit olan askerin cenaze töreninde provokatörlere müsaade etmeyen tüm Erzurumlulara teşekkür etti.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü binasında düzenlenen toplantıya kentte faaliyette bulunan iktidar ve muhalefet siyasi parti il başkanları, sendika, sivil toplum örgüt, şehit ve gazi dernek temsilcileri katıldı. Aktütün Karakolu'na yönelik yapılan hain saldırıda şehit olan askerlerden birinin de Erzurumlu olması ve Şehit Uzman Çavuş Cahit Yıldırım'ın cenaze töreni sırasında tüm Erzurumlu dadaşların şehide yakışır bir tutum sergilediklerini ifade eden Müdür Çolak, sağ duyulu davranarak provokatörlere müsaade etmeyen tüm Erzurumlulara teşekkür etti.

Erzurum'da görevde bulunduğu 28 ay içerisinde vatandaştan her zaman büyük destek gördüğünü ve aydınlatılan olayların yüzde 87'ini vatandaştan gelen destekle çözdüklerini belirten Müdür Çolak, "O gün şunu gördük. Türkiye'ye Erzurum'dan güzel bir tablo oluşturduk. Provokasyon olaylarına meydan vermeden şehidimizi uğurladık. Birlik ve bütünlüğün en güzel göstergesi oldu" diye konuştu.

Toplantıda konuşan ERVAK Başkanı Erdal Güzel, "Binlerce dadaş birlik içerisinde şehidimizi uğurladık. Gelecekle ilgili endişemizin olmadığını düşmanlara o gün sergiledik. Biz bir ölsek bin diriliriz. Erzurum tarihinde olduğu gibi her zaman gurur verici tablosunu o gün göstermiştir yeniden. Tüm Türkiye olarak başımız sağ olsun" dedi.

AK Parti Erzurum İl Başkanı Hüseyin Tanfer de, "Dadaşa yakışır bir şehit cenazesini kaldırdık. Tüm halkımız özellikle bu günlerde olaylara hassasiyetle yaklaşmalı ve sağduyulu olmalıdır" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum İl Başkanı Nevzat Özpeker ise Erzurum'da ilk kez bu kadar organizeli güvenlik tedbirlerinin uygulandığını ifade ederek, provokasyon olaylarına müsaade göstermeyen Emniyet Müdürü Mehmet Kamil Çolak'a teşekkür etti.

Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Başkanı Ekrem Öztük ise Erzurum'un her zaman Türkiye'nin bir kilit noktası, Doğu'nun ise kalesi olduğunun altını çizerek, "İlimiz her zaman özellikle böyle toplumsal olaylarda her zaman ön plana çıkmıştır. Erzurum milliyetçiliğiyle gözlerin odak noktasıdır. İlimiz karıştırmak isteyen hain güçlere karşı her zaman dimdik ayakta kalmayı başardık. Cumhuriyetin temelleri bu şehirde atıldı. Atatürk, bütün kararların alındığı kongreyi ilimizde tesadüf olsun diye yapmadı.
Erzurum'un hassasiyeti, bulunduğu konumu geçmişten bu güne kadar sürmektedir. Şehit cenazemizde de Türk- Kürt- Alevi- Sünni hep birdik. Sağduyu hakimdi" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 19:00:26
Güncelleme :7 Ekim 2008 Salı 19:08:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?