4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Çöpe atılan bayraklar kızdırdı

Erzurum'da kimliği belirsiz kişiler tarafından çok sayıda Türk bayrağı çöp kutularına atıldı.

İki okul arasındaki yolda bulunan çöp kutularındaki Türk bayraklarını gören vatandaşlar, olaya sert tepki gösterdi. İplerle birbirine bağlı halde çöpe atılan bayrakları toplayan vatandaşlar bu hareketin büyük bir saygısızlık olduğunu söylediler. Vatandaşlar, "Yabancı bir ülkenin bayrağına bile bu saygısızlık yapılmaz iken Türk bayrağının çöpe atılmasını anlayamıyoruz" dediler.
Yoncalık semtinde iki ilköğretim okulunun bulunduğu sokaktaki çöp bidonlarına atılan kağıt Türk bayrakları vatandaşların tepkisine neden oldu. Çöp atmak istedikleri bidonda iplerle bağlı yüzlerce Türk bayrağını görünce çok üzüldüklerini belirten vatandaşlar, yapılanın büyük bir saygısızlık olduğunu ifade ettiler. Yan yana duran üç çöp bidonunun yanı sıra yerlere Türk bayrağı atılmasına tepki gösteren vatandaşlar, bayrakları bir kutuya topladılar.


Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan bir kişinin Türk bayrağını çöpe atmasının kabul edilemez. olduğunu söyleyen Esat Bindesen, "Yoldan geçerken çöpe atılmış Türk bayraklarını gördük. Şaşırdık. Gördüğümüz manzara karşısında içimiz sızladı. Bu affedilemez bir duyarsızlıktır. Yabancı bir ülkenin bayrağına dahi yapılmayan bu davranışın Türk bayrağına yapılması kabul edilemez. Türk bayrağının yeri çöp değil, evimizin en güzel köşesidir" dedi.
Vatandaşlar kutuya topladıkları Türk bayraklarını araçlarına alarak bölgeden uzaklaştılar.

İha
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2009 Cuma 10:55:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?