7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Çözüm için çalışılıyor

Göç Alan Kentlerde Ekonomik ve Sosyal Entegrasyon Projesi 5. Yönlendirme Toplantısı Erzurum’da yapılıyor. 

Erzurum, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Gaziantep illerine kapsayan Ekonomik ve Sosyal Entegrasyon Projesi (EKOSEP) ile göçün ortaya çıkardığı sorunlara çözüm bulunması amaçlanıyor. 

Palandöken Polat Renaissance Otel’de düzenlenen Yönlendirme Toplantısında konuşan Erzurum Valisi Sami Bulut, Türkiye’de 1950’li yıllardan sonra göç hareketinin hızlandığını belirterek, “Bu yıllarda nüfusun yüzde 70’i kırsalda yaşarken bugün tam tersi olmuş yüzde 70 nüfus kent merkezlerinde yaşarken, kırsaldaki nüfus oranı yüzde 30 seviyelerine gerilemiştir. Yaşanan göç hareketliliği beraberinde bir çok sorunu da getirmiştir. Yaşanan göç ile birlikte kent merkezlerinde imar, ve gelen insanların sosyo-ekonomik uyumsuzlukları ön plana çıkmıştır. EKOSEP projesi ile bu sorunların çözümü konusunda çalışmalar üretilmektedir. Bu tür sosyal projelerin devamlılığını arzu ediyoruz” diye konuştu. 

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ise konuşmasında göçün çok farklı nedenleri olduğunu belirterek, “Kimse kolay kolay yaşadığı toprakları terk etmek istemez. Yaşanan göç olaylarından en fazla kadınlarımız, çocuklar ve engelli insanlarımız mağdur olmaktadır. Projenin temelinde bu insanlara yardımcı olmak vardır. Göçle beraber sorunlar ve bir takım sıkıntılar ortaya çıkmaktadır. Özellikle gecekondulaşma yoğun şekilde artmaktadır. Bu sorunları çözebilmek için bu tür sosyal projelere ihtiyaç vardır” diye konuştu. 

Projenin uygulanacağı Diyarbakır, Şanlıurfa ve Gaziantep illerinden gelen proje yöneticilerinin de katıldığı Yönlendirme Toplantısı iki gün sürecek.
Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği temsilcilerinin de katılacağı toplantıda projenin genel süreci, proje çalışmaları, uygulama süreci hakkında katılımcılara bilgi verilecek.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 13:16:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?