7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Cumhuriyet Caddesi ağaçlandı

CUMHURİYET CADDESİ AĞAÇLANDI

Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Caddesi’nde yapılan peyzaj çalışması kapsamında sökülen farklı nitelikteki ağaçların yerine elma ağaçları dikilmeye başlandı.

Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları’nın 25’incisine 2011’de ev sahipliği yapacak Erzurum’da peyzaj çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Kentteki ana caddeler, meydanlar ve sembol haline gelmiş tarihi eserlerin etrafında geniş çaplı peyzaj ve çevre düzenlemesi çalışması başlatan Büyükşehir Belediyesi, Kış Oyunları öncesi öncesi Cumhuriyet Caddesi’nde sökülen ağaçların yerine 120 elma ağacı dikmeye başladı.

Şehir genelinde ağaç dikimi çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdüklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, sağlıklı ve gelişimi güzel ağaçların düzenli ve estetik bir görüntü oluşturacağını söyledi. Yeşilkent projesi kapsamında Cumhuriyet Caddesi’ndeki çalışmalara hız verdiklerini kaydeden Başkan Küçükler, “Bu bölgede bulunan hasta ve kurumuş dalları budadık. Sağlam ağaçları da başka yerlere tahliye ettik. Caddenin estetik görselliğini artırmak amacıyla alınan elma ağaçlarını da dikmeye başladık. Çalışmalar bittiğinde Cumhuriyet Caddesi güzel bir görüme kavuşmuş olacak” dedi.

CUMHURİYET CADDESİ AĞAÇLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2010 Pazartesi 11:02:02
Güncelleme :13 Eylül 2010 Pazartesi 11:12:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?