8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Cumhuriyet caddesi yeniden yapılıyor

CUMHURİYET CADDESİ YENİDEN YAPILIYOR

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nce Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları (UNİVERSİADE) öncesinde Cumhuriyet Caddesi üzerinde başlatılan aydınlatma ve peyzaj ve çevre düzenlemesi çalışmalarına aralıksı olarak devam ediliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, çalışmaların yaklaşık 45 gün içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Erzurum’un önümüzdeki yıl 25’ncisi yapılacak UNİVERSİADE Oyunlarına ev sahipliği yapmaya hızlı bir şekilde hazırlandığını anlatan Başkan Küçükler, “Erzurum Büyükşehir Belediyesi UNİVERSİADE öncesinde Havuzbaşı kavşağından Tebrizkapı kavşağına kadarki güzergahın düzenlemesini yeniliyor. 2011 Kış Oyunları öncesinde şehrin vitrini haline gelmesi ve görsel bir zenginlik sunması amacıyla Cumhuriyet Caddesi'nde yapacağımız aydınlatma, ağaçlandırma ve kaldırım düzenleme çalışmalarını en kısa zamanda bitirmeyi planlıyoruz” dedi.

CADDE BOYU SÜS ELMASI AĞACI DİKİLECEK

Belediye Başkanı Küçükler, yapacakları çalışmalarla Cumhuriyet Caddesi'ne yeni ve modern bir görünüm kazandırılacağını belirterek, bu amaçla Havuzbaşı kavşağından Tebrizkapı kavşağına kadarki güzergaha 8 metre aralıklarla süs elması denilen süs ağaçları dikileceğini söyledi. Küçükler, bu ağaçların alttan aydınlatmalı olacağını ve eski ağaçların ise söküleceğini kaydetti.

Kaldırımların kırmızı ve siyah granit ve açık renk andezit taşlarla döşediğini aktaran Başkan Küçükler, aydınlatma direklerinin de değiştirileceğini bildirdi. Çalışmaların tüm hızıyla sürdüğüne dikkat çeken Küçükler, 45 gün içerisinde Cumhuriyet Caddesi'ndeki çalışmaların tamamlanacağını bildirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, "Cumhuriyetin ismine layık güzel, yeşil ve modern bir Cumhuriyet Caddesi oluşturmak için çaba sarf ettik. 2011 Kış oyunları için şehrimize gelecek olan yerli ve yabancı konuklarımız Cumhuriyet Caddesi'ne hayran kalacak." diye konuştu.

CUMHURİYET CADDESİ YENİDEN YAPILIYOR
CUMHURİYET CADDESİ YENİDEN YAPILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2010 Pazartesi 15:48:03
Güncelleme :30 Ağustos 2010 Pazartesi 15:51:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?