8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Cumhuriyet Caddesi'nde park yasağı

CUMHURİYET CADDESİ'NDE PARK YASAĞI UYGULAMASI

Erzurum'da Cumhuriyet Caddesi üzerindeki bağlantı yolları üzerinde park yasağı uygulaması başlatıldı.

Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından alınan karar gereğince Cumhuriyet Caddesi'ne, Havuzbaşı kavşağından Tebrizkapı kavşağına ve bu yollara çıkan bağlantı yolları, Bosna Caddesi üzerine park etme yasağı getirildi. Karara uymayan araç sürücülerine park yasağını ihlalinden para cezası uygulanıyor.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, araç sürücülerini söz konusu güzergahta araçlarını park etmemeleri için yazılı ve sözlü uyarıda bulundu. Vatandaşların park yasağı konulan güzergahta araçlarını park etmemeleri için yol boyunca işaret levhaları yerleştirildi.

Öte yandan vatandaşlar ise bu duruma tepki gösteriyor. Erzurum'da park sıkıntısının had safaya çıktığını ifade eden sürücüler, " Kentte vatandaşların yoğunlukla işi Cumhuriyet Caddesi üzerinde. En yakın otopark Menderes Caddesi üzerinde. Bu şehirde herkes biliyor ki o otopark'a kimse aracını götürmüyor. Uzak bir noktada bulunduğu için. Cadde üzerinde sağlı sollu tek sıra halinde parkın ve Bosna Caddesi üzerinde tek sıra parkın ne yayalara nede trafik akışına zararı var. Bosna Caddesi üzerinde su kuyruğu nedeniyle özellikle akşam saatlerinde bilinçsiz parklanma nedeniyle trafik kilitlenirken bu durum göz ardı ediliyor. Zararsız parklanmalara trafik cezası uygulanıyor. Bu çağda böyle adaletsiz uygulamalar vatandaşı üzüyor. Trafiğin kilitlenmesine asıl sebeplerden biri olan da esnafın kaldırımları kapatması. Her esnaf kapısının önünü araç gereçlerle kapatırsa sürücüler nereye park edecek." diye konuştular.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2010 Cuma 14:25:02
Güncelleme :8 Ocak 2010 Cuma 14:30:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?