8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Cumhuriyet Caddesi’ne 2011 makyajı

CUMHURİYET CADDESİ’NE 2011 MAKYAJI

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları (UNİVERSİADE) öncesinde, Cumhuriyet Caddesi'nin aydınlatma ve peyzajını yeniden düzenleyecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 2011 Kış Oyunları öncesinde şehrin vitrini haline gelmesi ve görsel bir zenginlik sunması amacıyla Cumhuriyet Caddesi'nde yapılacak, aydınlatma, ağaçlandırma ve kaldırım düzenleme çalışmalarının gelecek hafta başlayacağını açıkladı.

Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri tarafından yapılacak yeni düzenlemeyle Cumhuriyet Caddesi’ne modern bir görünüm kazandıracaklarını dile getiren Başkan Küçükler, bu amaçla Havuzbaşı kavşağından Tebrizkapı kavşağına kadarki güzergâha 8 metre aralıklarla çeşitli cinslerde ağaç dikileceğini söyledi. Küçükler, bu ağaçların alttan aydınlatmalı olacağını ve eski ağaçların ise sökülerek başka bir yere dikileceğini kaydetti. Kaldırımların kırmızı ve siyah granit ve açık renk andezit taşlarla döşeneceğine belirten Başkan Küçükler, aydınlatma direklerinin de değiştirileceğini ifade etti.

Söz konusu çalışmaların 3 ay içerisinde tamamlanacağını bildiren Başkan Ahmet Küçükler, "Cumhuriyetin ismine layık, güzel, yeşil ve modern bir Cumhuriyet Caddesi oluşturmak için kolları sıvadık. 2011 Kış oyunları için şehrimize gelecek olan yerli ve yabancı konuklarımız Cumhuriyet Caddesi'ne hayran kalacak. " diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2010 Perşembe 18:14:03
Güncelleme :1 Temmuz 2010 Perşembe 18:30:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?