6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Cumhuriyet yolunda piyano resitali

Cumhuriyet yolunda verdiği piyano resitallerinin üçüncü ayağında Erzurum’a gelen Doç. Hande Dalkılıç, Atatürk Üniversitesi'ndeki konserinde sanatseverlere muhteşem bir gece yaşattı.

Atatürk'ün Milli Mücadele'yi başlatmak üzere çıktığı Samsun'dan sonra cumhuriyete giden yolda uğradığı Amasya’da verdiği konserin ardından Erzurum’a gelen Hande Dalkılıç, davetlilere müzik dolu bir gece yaşattı. Atatürkçü Düşünce Derneği öncülüğünde başlatılan ‘Cumhuriyet Konserleri’ kapsamında Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi’nde organize edilen konsere Erzurumlular büyük ilgi gösterdi.

Konser öncesi kısa bir konuşma yapan Dalkılıç, Kurtuluş Savaşının kazanılmasında Erzurum’un yeri ve Erzurum Kongresi’nin öneminin büyük olduğunu belirtti.

Atatürk’ün izinden dolaşarak buraya geldiğini söyleyen Dalkılıç, piyano resitaliyle izleyenlere müzik dolu bir gece yaşattı.

Dalkılıç konserinde, Ulvi Cemal Erkin, Adnan Saygun, Muammer Sun, Ertuğrul Bayraktar, Hasan Niyazi Tura ve Server Acim, Chopin, Svrıabin gibi önemli isimlerin bestelerine yer verdi.

Atatürkçü Düşünce Derneği'nin destekleri ile düzenlenen Cumhuriyet Konserlerinin sonuncusu 26 Mayıs'ta Sivas'ta gerçekleştirilecek.

.
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2008 Cumartesi 10:02:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?