7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Cumhuriyet’e koştular

CUMHURİYET’E KOŞTULAR

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Özel Aziziye Eğitim Kurumları tarafından ‘Cumhuriyet Koşusu’ yarışları düzenlendi. Milli atletlerinde yarışlara dahil edilmesi nedeniyle, sekizincisi düzenlenen Cumhuriyet Koşusu büyük bir ilgi çekerken, yarışlar çok çekişmeli geçti. Polis Meslek Yüksekokulu önünden başlayan Cumhuriyet Koşusu’nun startını Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ile Özel Aziziye Eğitim Kurumları Genel Müdürü Aziz Burgazlı birlikte verdi. Aziziye koleji kampusunda sona eren yarışlarda öğrenciler, koşuya katılanlara alkışlarla destek verdiler.

Dört kategoride yapılan yarışlarda miniklerde birinciliği Adem Bayram kazanırken, Yasin Furkan Erzurumluoğlu ikinci, Batuhan Erol üçüncü oldu. Liseli erkeklerde Önder Çelik birinci olurken, Hakan Çoban ikinci, Hakan Çeçen üçüncü oldu. Liseli kızlarda Tubay Erdal birinciliği elde ederken, Ömer Aydınlı ikinci oldu. Hacer Baba ise üçüncü sırada yer aldı.

Halk koşusunda ise birinciliği Milli atlet Soner Çintimar kazanırken, Özel Aziziye Koleji Personellerinden Ali Çakan ikinci, Bahri Damacı üçüncü oldu.

Polis Meslek Yüksek Oukulu önünde başlayan ve büyük bir ilgi gören Cumhuriyet Koşusu nefesleri kesti. Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, “Cumhuriyetimizin Kuruluş yıldönümünü kutlarken Aziziye koleji ile ortaklaşa Cumhuriyet Koşusu düzenliyoruz. Daha önce biz ayrı, Aziziye koleji ayrı yapıyordu. Bu yıl hepsini birleştirdik. Çünkü, ikiye bölününce sporcu sayısı da azalıyordu. Bu yıl ikisini de birleştirerek daha geniş katılımlı bir Cumhuriyet koşusu düzenliyoruz. Şuan yaklaşık 500’e yakın çocuğumuz burada. Cumhuriyet bayramı vesilesi ile yapmış olduğumuz Satranç, Atletizm, Güreş ve Karate gibi müsabakaları düzenlendi. Cumhuriyet gençliğine yakışır spor organizasyonları yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Özel Aziziye Koleji Spor Salonu’nda düzenlenen ödül töreninde dereceye giren atletlere Cumhuriyet altını ve çeşitli hediyeler verildi.

CUMHURİYET’E KOŞTULAR
CUMHURİYET’E KOŞTULAR
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2010 Cuma 14:54:02
Güncelleme :29 Ekim 2010 Cuma 15:01:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?