8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Curling yarışları nefes kesti

ERZURUM’DA CURLİNG MACERASI

Türkiye’de ilk kez Uluslararası Curling Yarışları Erzurum’da düzenlendi. Yeni yapılan ve Türkiye’nin tek Curling Salonu olma unvanını eline geçiren Erzurum Curling salonunda düzenlenen yarışlar nefes kesti. FISU Curling Sorumlusu Jhonson, “2011’de güzel bir curlgin macerası yaşayacağız” dedi.

Türkiye, Erzurum sayesinde curling sporu ile tanıştı. 2011 UNIVERSIADE’ye ev sahipliği yapacak olan Erzurum’da ilk kez uluslararası anlamda bir curling şampiyonası düzenlendi. 1.Uluslararası Nenehatun Kupası Curling Müsabakaları dün Türkiye’nin ilk ve tek Curling Salonu’nda başladı. Türkiye’den üç takım olmak üzere altı ülkenin katıldığı uluslararası yarışlar için dün Mecidiye Mahallesindeki Curling Salonu’nda bir açılı seremonisi düzenlendi. Törende konuşan FISU Curling Sorumlusu Jeannet Jhonson, Türkiye’nin ve Erzurum’un ilk kez tanıştığı curlingde kısa sürede aldığı büyük mesafenin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, “2011 UNIVERSIADE’da yarışlar başladığında güzel bir curling macerası yaşacağız ve curling macerası yaşatacağız” diye konuştu.

CURLİNG ERZURUM İÇİN BİR FIRSAT OLDU

FISU Curling Sorumlusu Jeannet Jhonson, Türkiye’nin kısa sürede curlingde elde ettiği başarının ve aldığı sonuçların takdire şayan olduğunu söyledi. Jhonson, “Curling Erzurum için bir fırsat oldu. Erzurum curlingde kısa sürede büyük bir aşama kat etti. Curling salonu da tek kelime ile harika. Aynıca FISU’nun yapmış olduğu işler için teşekkür ederim. 2011’da curling sayesinde arkadaşlık ve sevgi bağları oluşturacağız. Curling için diğer ülkelerden insanlar önce Türkiye’ye sonra Erzurum’a gelecekler. 2011’den sonra gerçekten güzel bir curling macerası yaşayacağız” dedi.

VALİ ÖZTÜRK: GURURLUYUZ

Vali Sebahattin Öztürk, curligin yarışlarının güzel bir organizasyon olacağını belirterek, “Dünya Üniversiteler arası Kış Oyunları (UNIVERSIADE)’nın düzenleneceği şehrimizde ilk olarak Curling müsabakası yapılıyor. Bundan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

Vali Öztürk, Türkiye’de ilk defa Erzurum’da uluslararası anlamda curling müsabakaları düzenlemenin gururunu yaşadıklarını belirterek, bu kapsamda oluşturulan milli takımın da kısa sürede başarılı sonuçlara imza attığını söyledi. Vali Öztürk, “Kısa sürede curling milli takımı oluşturduk. Ümit ediyoruz ki, Türkiye hem curlingde, hem de sporun bütün dallarında çok başarılı olur” şeklinde konuştu.

70’LİK GÜLHANIM NİNE TRİBÜNDE

Erzurum’da ilk kez düzenlenen uluslararası curling yarışlarında ilklerde yaşandı. Yediden, yetmişe bir çok insan ilk kez curling müsabakası izlerken, ortaya ilginç tablolarda çıktı. Varoşlar kesimi olarak bilinen Mecidiye Mahallesinde inşa edilen curling salonundaki müsabakaları izleyenler arasında çok sayıda ev hanımı bulunurken, özellikle 70 yaşındaki Gülhanım Gümüş dikkatleri üzerine çeken isim oldu. Yaşlı bayan ihramını başına takarak geldiği salonda trübünlerden Türk ve yabancı ülkelerin curlingçilerinin şovunu izledi. İlk kez curling maçı izleyen 70’lik Gülhanım nine, “Duydum mahallemizde yapılan salonda bir etkinlik varmış, merak etttim geldim. İlk kez curling maçı izliyorum. Çok zevkliymiş. Keşke genç olsaydım da ben de curling oynasaydım. İnşallah çocuklarımızı ve torunlarımızı böylesi güzel salonlarda maç yaparken izleriz” dedi.

CURLİNG ŞOV BAŞLADI

2011 Dünya Üniversiteler arası Kış Oyunlarının (UNIVERSIADE) yapılacağı Erzurum'da, düzenlenen 1. Uluslararası Nene Hatun Kupası Curling müsabakaları start alırken, sporcular gösterileriyle nefes kestiler. UNIVERSIADE kapsamında yaptırılan ve üç gün önce teslim alınan Bin 200 kişilik Curling Salonu'nda Türkiye'de ilk olarak düzenlenen Curling test yarışları müsabakaları büyük bir ilgi gördü. Curling yarışlarına Türkiye'den bir bayan iki erkek takımının yanı sıra İsviçre, Çek Cumhuriyeti, Polonya, İskoçya ve Letonya katılıyor.

RENKLİ TÖREN

Vali Sebahattin Öztürk, Emniyet Müdürü İbrahim Çelik, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, FISU Curling Sorumlusu Jeannet Jhonson ile çok sayıra davetli ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen açılış seremonisi büyük bir ilgi gördü. Renkli görüntülerin yaşandığı açılışta İstal Marşı okundu. Mecidiye mahallesi sakinleri de ilk kez kendi mahallelerinde böylesi bir coşkuya ortak olmanın gururunu yaşadı.

ÇİNTİMAR’DAN BÜYÜK ATAK

Şehrin, varoş kesimi olarak bilinen Mecidiye Mahallesi’nde spor tesisi yapma fikri Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’dan çıktı. Çintimar’ın isteğine bakanlık ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü de olumlu bakınca, curling salonunun Mecidiye Mahallesine yapılması kararlaştırıldı. Çintimar, salonu Mecidiye Mahallesine yapmakla büyük bir spor atağı başlattığını belirtirken, şimdi sırada Mecidiye Mahallesinde ve çevresinde ikamet eden gençleri ve çocukları sporun içine çemek olduğunu söyledi. Çintimar, “Bunu da başaracağız, bugün buraya çoçuklar ve aileleri müsabaka izlemeye geliyorsa, bu insanlar spora ve eğitime aç aç insanlar, bu insanları sporuna içine çekererek aynı zamanda da iyi bir eğitim almalarını sağlayacağız” dedi.

DEVLETİMİZE DUACIYIZ

Curling salonun Mecidiye Mahallesine yapılması en çok Mecidiye Mahallesi Muhtarı Resul Kara’yı sevindirdi. Kara, “Curling salonu sayesinde mahallemizin çehresinin değişiceğine inanıyoruz. İnşallah kentsel dönüşüm kapsamında mahallemizin çehresi değişecek. Yetkililerden bir an önce kentsel dönüşüm atağını başlatmasını bekliyoruz. Mahallemize yapılan curling salonu sayesinde gençlerimiz kötü alışkanlıklardan uzak kalacak ve spor yapacaklar” diye konuştu.

ERZURUM’DA CURLİNG MACERASI
ERZURUM’DA CURLİNG MACERASI
ERZURUM’DA CURLİNG MACERASI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2010 Cuma 14:50:02
Güncelleme :29 Ekim 2010 Cuma 16:56:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?