4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Curlingciler sürpriz peşinde

CURLİNGCİLER SÜRPRİZ PEŞİNDE

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nda ülkemizi temsil edecek Curling Bayan ve Erkek Milli Takımı’nın hazırlık kampı sona erdi. Milliler, güçlü rakipleri karşısında sürpriz yapmayı hedefliyor.

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nda ülkemizi temsil edecek bayan ve erkek Curling Milli Takımı çalışmalarını tamamlayarak ilk karşılaşma için gün saymaya başladı. Kasım ayından itibaren haftada 6 gün sabah ve akşam olmak üzere iki kez antrenman yapan milli takımın amacı, oyunlarda dereceye girebilmek. Milli Takım Koçu İskoçya asıllı Brian Gray ve yardımcı antrenör Fatih Ağduman eşliğinde antrenmanlarını tamamlayan Curling Milli Takımı, yeni kurulmasına rağmen kış oyunları öncesinde bir çok başarıya imza attı.

OYUNLARA SADECE KATILMIŞ OLMAK İSTEMİYORUZ

Erkek ve bayan milli takımıyla yakından ilgilenen Milli Takım Yardımcı Antrenörü Fatih Ağduman, kış oyunlarının hem takım için hem de curlingin Türkiye’deki geleceği açısından çok önemli olduğunu söyledi. Curlingte tecrübenin çok önemli olduğunun altını çizen Ağduman, ‘’Erzurum 2011 Kış Oyunları’nda mücadele edeceğimiz rakiplerimiz 7-8 yıldır curlingle uğraşan profesyonel sporculardan oluşuyor. Biz milli takımımızı yeni oluşturduk. Bayan millilerimiz bir yıldır curling yapıyor. Erkek milli takımımızı ise daha yeni oluşturulan bir ekip. Kış Oyunları’nda Kanada, Çek Cumhuriyeti, Büyük Britanya, ABD, Çin, İsviçre, Norveç, İsveç ve Polonya erkek ve bayan milli takımlarıyla karşılaşma yapacağız. Dünya curling sıralamasının ilk 9’unda yer alan ülkelere karşı milli takımımız elinden geleni yapacak’’ dedi.

TÜRKİYE’DE 300 LİSANSLI SPORCU VAR

Curlingin Türkiye’de yeni tanınan bir buz sporu olduğunun altını çizen antrenör Ağduman, Buz Pateni Federasyonu’na kayıtlı 300 lisanslı curling sporcusunun olduğunu söyledi. Ağduman, ‘’Curlingte söz sahibi ülkeler olan İskoçya ve Kanada’da irili ufaklı 3 bin 500’e yakın curling sahası var. Türkiye’de ise bu sayı sadece bir. Oyunlar sonrasında 40 takımdan oluşan bir ulusal lig kurulması planlanıyor. Bu ligde yer almak isteyen bir çok üniversite var. Curling salonunun bulunduğu Mecidiye Mahallesi’nden de bir takım bu ligde yer alacak.’’ dedi.

2012 DÜNYA CURLİNG ŞAMPİYONASI

Kış Oyunları için inşa edilen curling salonunun fiziki yapı ve kapasite olarak dünyanın en önemli 5 salonundan biri olduğunu ifade eden Ağduman, ‘’Curling salonumuzda 10 takım aynı anda 5 maç yapabiliyor. Bu kapasiteye sahip salon sayısı dünyada çok az. Salonumuzun bu durumunu bilen Dünya Curling Federasyonu, 2012 Dünya Curling Şampiyonası’nı Erzurum’da düzenlemek için girişimlerde bulunuyor. Bu ülkemizde curlingin gelişimi açısından çok önemli’’ dedi.

MİLLİ SPORCULAR UMUTLU

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nda ülkemizi temsil edecek erkek milli takımının kaptan yardımcısı Çağrı Bayraktar, takım olarak oyunlarda dereceye girmek için çaba sarf edeceklerini söyledi. Takımda 3. oyuncu olarak görev yapan Bayraktar, curling sporuyla 1.5 yıl önce tanıştığını milli takıma ise bir ay önce seçildiğini belirterek, ‘’Curlingin strateji üzerine kurulu centilmen oyunu olması beni bu spora yöneltti. Takım olarak Kış Oyunları’na çok iyi hazırlandık. Tek amacımız ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek’’ dedi. Curling bayan milli takım kaptanı Burcu Pehlivan ise, oyunların sürpriz takımı olacaklarını söyledi. Pehlivan, ‘’Curling, son dakikaya kadar sonucu belli olmayan bir spor. Biz üzerimize düşeni en iyi şekilde yerine getirdik. Çok verimli bir kamp dönemi geçirdik. Bayan milli takımı olarak İskoçya’da Eylül ayında yapılan turnuvada C grubundan B grubuna yükseldik. Şimdi kendi vatanımızda ve kendi taraftarımız önünde maçlara çıkacağız. Oyunlarda amacımız ilk üçe girmektir’’ dedi.

CURLİNGCİLER SÜRPRİZ PEŞİNDE
CURLİNGCİLER SÜRPRİZ PEŞİNDE
CURLİNGCİLER SÜRPRİZ PEŞİNDE
CURLİNGCİLER SÜRPRİZ PEŞİNDE
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2011 Perşembe 10:05:00
Güncelleme :20 Ocak 2011 Perşembe 10:10:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
melike IP: 88.231.58.xxx Tarih : 1.03.2011 01:43:05

yaa çağrı bayraktar bence maçın yıldızı bütün maçlarını izledim oyunu hep o kurtardı o olmasaydıı maçlar kızlardan farksız olurdu.:( ve çok da yakışklı biri